spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2007. március arrow RENDEZVÉNYEK, KÉPZÉSEK
RENDEZVÉNYEK, KÉPZÉSEK
2007. március 20.

MEGHÍVÓ  

A„Nyújtsd Segítő Kezed” Alapítvány fennállásának 15. évfordulója alkalmából Jótékonysági Estet rendeznek, melyre szeretettel várnak minden kedves vendéget!

Jótékonysági Est időpontja: 2007. március 23. /péntek/ 19 óra

Helyszín: „Csaba” Honvéd Kulturális Egyesület /FEK/ Békéscsaba

Belépőjegy ára: 2500 Ft, mely tartalmaz:

 

- 1 pohár pezsgőt

- svédasztalos vacsorát meglepetéssel

- élő zenét a Stage Line zenekarral

               

A Jótékonysági Est támogatói

Békés Megye Fogyatékosok Ápoló-Gondozó Otthona dolgozói és lakói

Békés Megyei Szuperinfó

Napraforgó Civil Hírújság

Csaba Rádió

Csaba Honvéd Kulturális Egyesület

Stage Line zenekar

 

A Jótékonysági Est bevételét a Békés Megye Fogyatékosok Ápoló-Gondozó Otthonában élő súlyosan halmozottan sérült gyermekeknek nélkülözhetetlen fejlesztő eszközök vásárlására kívánják felajánlani.

Céljaik megvalósítása érdekében Ön is segíthet tombolanyeremények felajánlásával, illetve támogatójegyek vásárlásával.

 

További információért forduljon az Alapítvány munkatársaihoz:

Békési Ilona, Zsíros Gabriella, Molnár Mónika

Tel: (66) 453-806

E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

              Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Támogatójegyek (100- 200- 500- 1000- Ft értékben), valamint a Jótékonysági Bálra belépőjegyek vásárolhatók: az Alapítvány Degré utcai irodájában Molnár Mónikánál. 

Gyermekkultúra az ezredfordulón

IV. Országos konferencia és kísérő rendezvényei

Ifjúság és média

 

 

A rendezvény főszervezője: Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület

Társrendezők:

  • Békés Megyei Művelődési Központ, Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola
  • Békés Megyei Hírlap
  • Békéscsaba, Rózsa Ferenc Gimnázium

 

A konferencia tervezett helyszíne:

  • Békéscsaba, Rózsa Ferenc Gimnázium
  • Csaba Center

 

Időpontja: 2007. április 13-14.

 

Program:

Április 13.

 

  9.00  - 10.00     Regisztráció

10.00  - 10.15                 Megnyitó – Dr. Tóth Miklós, a Népújság Kft. ügyvezető igazgatója

10.15  - 12.30     Előadások – Levezető : Kovács Nóra megyei média szaktanácsadó

                             

 

  • Manipulált ifjúság – médiahasználat a fiatalok körében az ezredfordulón

Bauer Béla, ELTE PPK főiskolai docens, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Ifjúságkutató Műhelyének vezetője (40 perc)

  • Énkép és önmegvalósítási törekvések

Török Imre András, klinikai szakpszichológus, SZTE BTK Pszichológiai Tanszék, egyetemi tanársegéd (45 perc)

  • Írjunk jól, mindenhol, mindenkor!

Lindenberger Tamás, a DUE tanácsadó testületének vezetője, a

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Kommunikációs Főosztályának

szakmai tanácsadó, vezető főtanácsosa (40 perc)
 

12.30- 13.30   Ebéd

13.30- 18.00   Előzetes feladat alapján a Békés megyei SÉTA Program résztvevői mutatkoznak be. Levezető: Szabó Zsuzsa

 

Előzetes feladat:

A SÉTA programban résztvevő osztályok készítsenek „diákújság - különszámot” az iskolai diákközéletről. A téma megközelítése során adjanak általános ismereteket a diákközéletiségről, de jelenjen meg saját iskolájuk ez irányú bemutatása is.

A lap terjedelme 8 oldal, az oldalak A/4-es méretűek (betűméret 14-es). Fényképet, rajzot tartalmazhat. Fekete-fehér, fénymásolt példányt kérünk előzetesen benyújtani április 12-ig az alábbi címre:

Békés Megyei Hírlap szerkesztősége, Békéscsaba, Munkácsy u. 2, a borítékra kérjük ráírni: „SÉTA program”.

A konferencián, április 13-án, az osztályt – előzetes jelentkezés alapján – 10-15 fő képviselheti.

A helyszíni bemutatkozás a különszám bemutatását jelenti, bármilyen prezentációs formában.

Cél: A jelenlévők figyelmét a témára irányítani, felkelteni érdeklődésüket az elkészült lap iránt.

A prezentáció időtartama max. 12-15 perc. Minél ötletesebb, figyelemfelhívóbb bemutatkozásokat várunk, vagyis nem az a cél, hogy pl. felolvassák a csapatok az újságcikkeket. (Igényelt technikai eszközöket – előzetes jelzés alapján - biztosítja a rendezőség.)

Az elkészült újságokat illetve a helyszíni bemutatkozásokat szakértő zsűri értékeli.

 

18.00- 19.00   Vacsora

19.00- 21.00   „Séta a kaszinóban” – kvíz-kaszinó médiaismeretekkel, azonnali nyereményekkel

 

Április 14.

Reggeli

Szállás elhagyása, csomagok elhelyezése a csomagszobában

LADIK megyei döntő a Csaba Centerben (A konferencia résztvevői a döntő nézői)- Levezető: Kölcseyné Balázs Mária, Nagy Istvánné

Hazautazás

 

A konferencia résztvevői számára korlátozott számban kollégiumi szállást biztosítunk. Szállodai elhelyezést igénylők a szállásuk megrendelését, térítését közvetlenül, önállóan intézik. (http://turizmus.bekescsaba.hu )

A programokon a részvétel ingyenes, a szállás és étkezés önköltséges, az előadók tiszteletdíját, szállását, étkezését a szervezők biztosítják.

 


Volt egy szenvedélymentes napunk…

 

 

A Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége és az Egyensúly Szabadidő Klub 2007. március 3-án, immár hetedik alkalommal rendezte meg a Szenvedélymentes napot a Szabó Pál Téri Általános Iskolában. A rendezvényt az Országos Alkohol Ellenes Szövetség indította útjára 1999-ben, azóta az ország számos pontján egy időben, március első szombatján rendezik meg.

A rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a káros szenvedélyek hatásaira, ötletet adjon a gyerekeknek a hasznos szabadidő-eltöltéshez, a szülőknek pedig segítséget nyújtson ahhoz, hogyan irányítsák a gyermekeiket a megfelelő közösségek megtalálásához.

A napot Obetkó Miklós a Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetségének alelnöke és Tóth Istvánné az Egyensúly Szabadidő Klub titkára nyitotta meg. Köszöntőt Köles István alpolgármester mondott, aki tolmácsolta Vantara Gyula polgármesternek, a rendezvény fővédnökének üdvözletét a jelenlévők felé.

A békéscsabai rendezvényen idén is számos program várta a mintegy 400 látogatót: vetélkedők, előadások, bemutatók, fórumok, melyeket az alábbiakban ismertetünk.

A Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete által szervezett és lebonyolított „Barangolás hónapról – hónapra„ című vidám vetélkedőn 22 általános iskolás csapat ügyességét és tudását tették próbára. A résztvevőket az alábbi intézmények delegálták: a Szabó Pál Téri Általános Iskola, az Erzsébethelyi Általános Iskola, a Szlovák Általános Iskola és Kollégium, a Telekgerendási Általános Iskola, 10. sz. Általános Iskola és a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A rendezvényen nagy érdeklődés kísérte a Dél-alföldi Regionális Mentő Szervezet munkatársainak látványos ismeretterjesztő bemutatóját, a Mezőmegyeri Arany János Művelődési ház színjátszóinak előadását, a Pro Arte tánciskola növendékeinek produkcióját, a Csabai Színistúdió fiataljainak darabját, és a Hétpróbás Néptáncegyüttes táncbemutatóját és táncházát.

A Szenvedélymentes Kupáért 13-14 éves fiatalok küzdöttek, és a versengés végén a vándorkupát idén a Petőfi Utcai Általános Iskola csapata vihette haza.

A nap folyamán zajló fórumok, a táplálkozási tanácsadás, a vércukor - , vérnyomás- és testzsír mérés, életvezetési tanácsadás folyamatos látogatottsága jelezte, hogy a fiatalok is törekednek a tudatosabb életvezetésre, és igénybe veszik a számukra biztosított tájékoztatást, segítségnyújtást.

A rendezvényen bemutatkozott a Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal és a Táliber Alapítvány Játszótér programja, jelen voltak a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a PASSZ Csoport kortárs segítői, akik szívesen beszélgettek az érdeklődő fiatalokkal. A MI-ÉRTÜNK Segítő és Prevenciós Egyesület „Nekem sikerült – kérdezz!” címmel csoportos eszmecserére, műhelyre invitálta a gyerekeket, találkozóra egy leállt drogbeteg fiatalemberrel. A fentieken túl bensőséges beszélgetés alakult ki résztvevők és Nagyajtai Kovács Zsolt költő között, valamint az „Önismereti villanások – Ki vagyok én?” című tréning résztvevőivel. A rendezvényen értékes, elgondolkodtató előadást nézhettek végig az érdeklődők -   „Drog-e a nikotin?”  - címmel.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai „Drogokról általában” címmel tartottak ismeretterjesztő előadást a nap folyamán, illetve Frankó Attila a Frankó Produkciós iroda vezetője beszélt a drogok ártó hatásairól és az egészséges életmódról.

Legnagyobb örömünkre mintegy 150 tárgyjutalmat tudtunk a vetélkedők, a csapatversenyek, a képzőművészeti verseny díjazottjai között, és a tombolasorsoláson a résztvevő gyerekeknek kiosztani.

Kézműves foglalkozásunk egy asztal köré gyűjtötte a gyerekeket és a felnőtteket, ahol együtt élvezhették az alkotás örömét a só – liszt gyurma, a szalvéta technika, a dekorgumi és az origami kipróbálásával.

„Szenvedélyünk az egészség” című rajzpályázatunk kiállítása, illetve Boros Béla grafikus, karikaturista „Ne nyírd ki magad!” című kiállítása egész nap megtekinthető volt az iskola aulájában.

A rendezvényt Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, számos civil szervezet és vállalkozó támogatta. Az összefogás és a példamutatás jegyében mintegy 40 forrásból érkezett segítség, felajánlás, támogatás, melyeket ezúton is szeretnének megköszönni a rendezvény szervezői.

 

Tóth Zsuzsa, Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége

 

 

 

 

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB