spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2013. június arrow MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. jĂşnius 10.

Megyei civil műhely

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete – az előző évi hagyományokhoz kapcsolódóan – ebben az évben is megrendezi a civil szervezetek, közművelődési intézmények vezetőinek, munkatársainak, önkénteseinek bentlakásos műhelyét 2013. augusztus 9-11 között, Doboz-Szanazugban.

A program szakmai keretét „A KULTURÁLIS ÉLET FEJLESZTÉSÉNEK TERÜLETEI: KÖZÖSSÉGI MŰVELŐDÉS; ÁLLAMPOLGÁRI AKTIVITÁS; MÉDIA; MARTKETING”  című konferencia adja; amelynek részletes programja július 1-től a civilek.csabanet.hu honlapon olvasható.  Jelentkezés, bővebb információ: telefon – 66/333 263; e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükségesVidékfejlesztési Információs Nap

a vidék- és területfejlesztők, a helyi stratégiai tervezők, a civil szervezetek és az önkormányzati szakemberek találkozója.

A rendezvény helyszíne: Kondoros, az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér (IKSZT) (Hősök tere 4-5.);    időpontja: 2013. június 19. 15:30 óra.
 

PROGRAM

15:30 – 16:00: Regisztráció

16:00 – 16:10: Köszöntő – Dankó Béla, Kondoros Nagyközség polgármestere, a térség országgyűlési képviselője

16:10 – 16:25: A házigazda IKSZT tevékenységének bemutatása – Jankovics Nikolett, a házigazda IKSZT munkatársa

16:25 – 16:55: Pályázati lehetősége, projektötletek - Gyebnár Péter, a MNVH Békés megyei referense

16:55-től: Kérdések és válaszok - Helyszíni MNVH regisztrációs lehetőség

Általános tájékoztatás, információ: Gyebnár Péter – Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , 30/6541686

 

Családi nap

A Nagycsaládosok Kétsopronyi Egyesülete 2013. június 29-én 12.3O-tól Családi napot szervez, melynek a helyi művelődési ház ad otthont. Sok színes programmal várjuk az ide látogatókat.

13.00 -17.00 óra között folyamatosan lesz ugráló vár, arcfestés, kézműves sátor, lovaskocsikázás.

14.30-órától vegyes korosztályú ügyességi, humoros csapatversenyen vehetnek részt az érdeklődők. 17.00 órakor kezdődik Molnár Imre bűvész trükkjeinek bemutatója; 18.00-tól „Mennyire ismered a párodat?” címmel humoros vetélkedő veszi kezdetét a jelentkező párok bevonásával, valamint rajzversenyen vehetnek részt az érdeklődő gyerekek.  19.30 órakor házasságuk kerek évfordulóját ünneplő párok fogadalmának megerősítése következik, anyakönyvezető vezetésével.

20.00 órakor kezdetét veszi a vacsora, Farkas Béla háttérzenéjével.

A rendezvényre szeretettel várunk minden olyan érdeklődőt, aki szeretne egy szép délutánt eltölteni igazi családias hangulatban a településen. Bővebb információ kérhető Péterné Novák Krisztinától a 06-70/431-75-80 telefonszámon.Körös-Völgyi Sokadalom

A Gyulai Vár mellett június 28-30 között megrendezésre kerül a    Körös-Völgyi Sokadalom, a megye legnagyobb népi kézműves értékeit, népművészeti hagyományait bemutató fesztivál.

A színpadi programok mellett kézműves versenyekkel, mesterség bemutatókkal, népi játszótérrel, játszóházzal és népművészeti vásárral is várják az érdeklődőket.

VIII. Tótkomlósi Nemzetközi  Szenior Úszóverseny

A verseny ideje: 2013. július 13.
Helye: Rózsa Fürdő, Tótkomlós Kossuth u. 2.

A verseny célja: a felnőtt lakosság rendszeres testmozgásának elősegítése, az egészség fenntartása, megőrzése, az úszás népszerűsítése, a hazai és nemzetközi kapcsolatok ápolása, elősegítése, a versenyzési lehetőség biztosítása.

A verseny rendezője: Tótkomlósi Rozmár Szenior Úszó Klub Egyesület, Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége és a Rózsa Fürdő.

A szeniorúszó egyesületek nevezésén kívül az egyéni jelentkezőket is szívesen várjuk, hiszen a rendezvény fő célja, hogy a versenyen keresztül népszerűsítsük az úszást és az egészséges életmódot mindenki számára.

Július 13-én, szombaton a „Tótkomlósi Rozmárok” és a Rózsa Fürdő szeretettel várja a szurkolókat és azokat is, akik csak szórakozni szeretnének ezen a kellemes, napsütéses nyári napon és szeretnék látni a dél-alföld leg-szebb rózsáját. Versenyünket megtiszteli személyes közreműködésével Szabó József (Joe) világ és olimpiai bajnok úszó.

A versenykiírás megtekinthető a www.totkomlosirozmarok.hu, www.mszuosz.hu honlapon. Információ kérhető: Kancsó Jánostól a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.


 

Táborozási felhívások

A Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület együttműködve a Békés Megye Népművészetéért Alapítvánnyal 2013-ban is meghirdeti nyári ifjúsági táborait. Táborainkba olyan 12-18 évesek jelentkezését várjuk, akik szeretnének jó programokat, jó társaságot, s értelmes, érdekes elfoglaltságot maguknak.

A Diákönkormányzati táborunkban a közel két évtized alatt több mint 600 gyermek és fiatal vett részt. Sok-sok játékkal, nem formális módszerekkel az egyéni és közösségi érdekérvényesítés technikáit igyekszünk átadni, a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően. Nem csak a DÖK-tagoknak és vezetőknek, hanem bárki számára érdekes lehet az önismeret, kommunikáció tréning módszerrel történő megközelítése. Sok olyan játékot tanítunk, amik lassan feledésbe mennek, s amiket akár osztályokban, kirándulásokon, baráti körben is játszhatnak együtt. Tapasztalataink szerint a gyerekek nyitottabbá válnak, a közösségi élmény megtapasztalásával aktívabbak lesznek, szívesebben tesznek is a közösségért a tábori részvételt követően. Gyakran is iskolai DÖK vállalja a részvételi díj egy részét, s jutalomból küldi a résztvevőt

A Diákújságíró, diákrádiós táborban a jelentkezői létszámtól függően indulnak a csoportok külön vagy együtt. A résztvevők látogatást tesznek a Békés Megyei Hírlap szerkesztőségében illetve a Csaba Rádióban. Elkészítik együtt a tábori újságot, melyet minden résztvevő hazavihet kinyomtatva. A rádiósok konferálnak, megismerkedhetnek a stúdiótechnikával, megfelelő létszám esetén szerkesztett műsorokat készítenek.

Amatőr zenei táborunk valójában gitárosok táborát jelenti. Kicsik és nagyok, kezdők és haladók is jöhetnek akusztikus és elektromos gitárral egyaránt. Oktatóink kiváló zenészek, többen hazai és nemzetközi sikerekkel, CD-vel is büszkélkedhetnek. A tábor ideje alatt két koncertet is rendezünk, többen egy templomi koncerten is szerepelnek, illetve a záróesten minden gyerek és oktató közösen zenél. Koncertjeink nyilvánosak, a szülők is meghallgathatják.

Táborainkról részletesebben tájékozódhatnak az érdeklődők a csatolt kiírásokból, illetve korábbi táborok fotóit megtekinthetik a facebook-on a DARKE-táborozók csoportban (https://www.facebook.com/groups/142405232441412/photos/)A három tábor önálló szakmai tematikával és közös szabadidős programokkal kerül megrendezésre

Táboraink helyszíne: Kétegyháza, Harruckern János Közoktatási Intézmény, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

Időpontja: 2013. július 8-13.

Jelentkezési lehetőség: A jelentkezési lap beküldésével, mely a http://darke.csabanet.hu oldalról is letölthető.

Bővebb információ: Kölcseyné   Balázs Mária - 30-567-4450

Gyulai Közművelődési és Vizimentő Egyesület tábori      felhívásai

NON-STOP LOVASTÁBOR GYEREKEKNEK!
(pónilovakkal, vízi és kézműves programmal)

Tábor időtartama: 2013. július 15 - augusztus 16.

Tábor helye: Gyula - Kisökör-járás Fogadó Ház (Duzzasztó a Fehér-körös partján)

Részvételi díj: 4500.-/fő/nap. A részvételi díj fizetése: jelentkezéskor előlegként 5000-Ft-ot, a fennmaradó összeget pedig a tábor kezdetekor kell fizetni.

A NON-STOP azt jelenti, hogy  a tábor folyamatosan megy…TE akkor jössz és addig maradsz,  amíg jól érzed magad! Fontos, hogy előtte két nappal jelezd.

Tábori szolgáltatások: napi 5 alkalommal étkezés, gyakorlott lovas oktatók, 5 közepes póniló, csónakázásnál szakképzett vízimentő. Elhelyezés sátrakban, vagy az épületben. TV, Internet nincs, viszont lesznek új barátok, kalandok! Hálózsákot és kerékpárt hozhatsz.

A táborba 7 éves kortól olyan fiúk-lányok részvételét várjuk, akik szeretnének megtanulni lovagolni,szeretik a természetet, vizet, szívesen töltenek egy pár napot velünk. (18 éves korig szülői engedély és orvosi igazolás szükséges).

VÍZIMENTŐ TÁBOR

Tábor időtartama:

2013. július 22-27.

Tábor helye: Gyula, Fogadó és Tájékoztató Ház a Fehér-Körös partján

Részvételi díj: 25.000-Ft./fő.

Csoportnak kedvezményt adunk. A részvételi díj fizetése jelentkezéskor 5000-Ft, a többi érkezéskor.

A táborba - 12 éves kortól - úszni tudó fiúk-lányok részvételét várjuk, felső korhatár nincs. 18 éves korig szülői engedély és orvosi igazolás szükséges.

Tábori szolgáltatások: EVEZÉS, ÖNVÉDELEM, VÍZIMENTÉS, ÉLETMENTÉS, KEREKEZÉS és sok más egyéb program. A vízimentés intenzív oktatás, igény szerint vizsgával. Környékbeli nevezetességek megtekintése, kerékpártúra csoportosan, vezetővel.

 Elhelyezés sátorban, hálózsák szükséges.

Információ: Cs. Szabó András táborvezető; E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ; Tel: +3670/360-4773; +36 30/2336395

 

INGYENES NYELVTANFOLYAMOK!

A Körös-sárréti Civil Szervezetek Szövetsége a TÁMOP 2.1.2 projekt keretében ingyenes angol nyelvtanfolyamokat szervez a Szeghalmi Civil Információs Ponton.

A projekt támogatja azon 18. életévet betöltött felnőtteket, akik nem állnak középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban, és ezen képzési programmal párhu-zamosan nem vesznek részt hazai vagy európai uniós forrásból támogatott, idegen nyelvi és/vagy informatikai  képzésben. A hallgatói/tanulói jogviszonnyal rendelkezők esetében kivételt képeznek a költségtérítéses képzésben részt vevők. A tényleges jelentkezés előtt regisztrációra van szükség. Az egész életen át tartó tanulás elvét érvényesítve felső korhatár nincs. 

A tanfolyamok 12-14 fővel indulnak 80-90 órában, melyeknek költségét a projekt támogatja.

A képzési díj tartalmazza a tananyag díját is. A képzés sikeres elvégzése után tanúsítványt kap a képzésben résztvevő. Képzési díj: kb. 1800 Ft!

A képzés sikeres elvégzése 10 % -nál kisebb hiányzást és sikeres tanfolyami záró tesztet jelent. A képzés megkezdése előtt a résztvevő előzetes tudásszint-felmérés szolgáltatást vehet igénybe. A képző intézmény a résztvevőkkel felnőttképzési szerződést köt.

Választható nyelvi szintek angol, német, olasz, francia, spanyol nyelvekből:

KER A1 - minimum szint 

KER B1 - küszöbszint 

Képzési helyszín Szeghalmon: Szeghalmi Civil Információs Pont, Szeghalom, Bajcsy-Zs. u. 21/2.

Érdeklődés esetén Füzesgyarmaton, Bucsán, Kertészszigeten, Körösladányban, Dévaványán, Ecsegfalván is szervezünk csoportokat!

A végleges jelentkezés a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal internetes oldalán /www.tudasodajovod.hu/ történik. A jelentkezéseket a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal bírálja el. Egyesületünk munkatársai az érdeklődőket, előzetesen regisztrálókat szívesen tájékoztatják, segít a jelentkezések lebonyolításában e-mailben, telefonon és személyesen is.

Információ:

A Szeghalmi Civil Információs Pont: tel: 30/3802418, Email: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB