spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2013. január arrow EZ TÖRTÉNT...
EZ TÖRTÉNT...
2013. január 17.

 

Adományosztás

A Karácsonyi Ünnepkör keretében a BORA Ital – Nagykereskedelmi Kft. és a Panoráma Étterem adományosztást rendezett december 21-én a „Nyitott Szemmel” Közhasznú Egyesület valamint a Jamina Szövetség szervezésében.

A programba a Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ és a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete javaslatára, a Békés megyében élő hátrányos helyzetű családok kerültek bevonásra.

A program keretében 300 fő részére tudott a BORA Ital – Nagykereskedelmi Kft. és a
Panoráma étterem egy tál meleg ételt, üdítőt és szaloncukrot kiosztani, melyet a meghívottak kulturált körülmények között fogyaszthattak el. Az ételadomány mellett a résztvevőknek lehetőségük volt karácsonyt idéző rendezvénysorozaton részt venni a Jaminai Közösségi Házban. A programban szerepelt a Nefelejcs népdalkör zenés előadása, valamint a szórakoztató rendezvénysorozat keretében a gyermekeknek játszósarok, Hevesi Imre zenés programja, arcfestés, kézműves foglalkozások, mesesarok színesítette a rendezvényt.

Nagy László

 

Közel kétszáz cipősdoboz

Magyarországon a Baptista Szeretetszolgálat által terjedt el a karácsonyi „cipős dobozos” adománygyűjtés szokása, melynek hagyománya a II. világháború után egy angol nagymama cselekedetéből eredeztethető, aki ajándékokat csomagolt egy cipős dobozba, majd azt elküldte egy szegény gyermeknek.

Az Egyensúly AE Egyesület, mint Békés Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház fenntartójának, kiemelt feladata a kormányzat esélyegyenlőségi szakpolitikájának, esélyteremtő programjainak támogatása és a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának elősegítése.

- Ezt az adományozási formát egyesületünk évek óta gyakorolja, így a hátrányos helyzetű gyermekeknek „KARÁCSONYI CIPŐSDOBOZ AKCIÓT” szerveztünk idén is, melynek keretében kértük a lakosságot, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák a kezdeményezésünket, ajándékot rejtő dobozok összeállításával. Az idén mintegy 200 darab ajándékkal teli dobozt gyűjtöttünk- osztotta meg az örömhírt Herczegné Számel Annamária, a békéscsabai székhelyű BM-i Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője. A dobozok  elsősorban  hátrányos helyzetű gyermekekhez jutottak el a megyeszékhelyen és kistérségében, melyben segítségünkre voltak az önkénteseink, illetve a Békéscsabai Kistérségi Életfa Családsegítő, Gyermekjóléti Szolgálat, Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonának munkatársai.

 

Közel ezren búcsúztatták futással az óévet

Békéscsabán a városi sportcsarnoknál rendezte meg 2012 utolsó napján a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club az idén a 25 éves jubileumához érkezett Déli Apró szilveszteri futógálát.

Hétfőn délelőtt csípős hideg és napsütés várta Békéscsabán a sportcsarnoknál a szilveszteri futógála résztvevőit. Az igazolt sportolók és bátor amatőrök 3870 métert teljesítettek, míg a többiek 3100 métert futottak. A jubileumhoz érkezett viadalra szép számmal jöttek az emberek, kicsik és nagyok. A különböző kategóriákban csaknem ezren álltak rajthoz, köztük a Romániából érkező vendégek, de jöttek a megyén kívüli városokból, így Debrecenből és Szegedről is futók.  Ott voltak a békéscsabai Pásztor Focisuli U13-as csapatának tagjai is.

A résztvevőket Tóth Sándor klubvezetővel együtt dr. Ferenczi Attila tanácsnok pezsgős durrantással, míg dr. Fábián Ágnes tanácsnok dudaszóval indította.

Az amatőr férfiaknál hetedik alkalommal nyert Varga István, aki fivérét Pétert előzte meg.

„Tavaly sérülés miatt nem indultam. Most jól esett a futás” - mondta a fáradt, de boldog győztes a befutás után. 

Az igazolt férfiaknál a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club sportolója immár sokadszorra Tábor Miklós nyert Oláh Tamás és a gyulai Szabó Sándor előtt. A győztes Tábor Miklós így értékelt: „Sikerült megvédenem a tavalyi elsőségemet, ezúttal ötödik alkalommal nyertem meg ezt az évzáró versenyt. Most rövidebb volt az útvonal, mint korábban, de én ezt nem bántam. A mellékutcákban csúszós volt a burkolat. Az utolsó hatszáz méterem tudtam megelőzni az addig vezető Oláh Tomit.”

A jó hangulatú ünneplés végén a résztvevők elfogyasztották a huszonöt gyertyával díszített négyszáz szeletes tortát, és a pezsgős koccintással zárták a rendezvényt. 

Az eredményeket és a fotókat megtalálják a www.bcsac.hu weboldalon.

Czeglédi Katalin

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB