spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2013. január arrow KIADVÁNYAJÁNLÓ
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. január 17.

 

Ifjúságkutatás 2012

A Kutatópont piackutatásai és véleménykutatásai mellett feladatának érzi, hogy olyan kérdésekben is önálló projekteket valósítson meg, vagy szakmai partnere legyen a társadalmi folyamatok iránt elkötelezett vállalkozásoknak, önkormányzatoknak, civil és kormányzati szereplőknek, amelyek nem közvetlen piaci érdekeket szolgálnak, hanem a társadalom egyes csoportjaira koncentrálva azok megismerését és jobb megértését célozzák.

A Kutatópont társadalomkutatásai a legtöbb esetben partnerintézményekkel közösen, piaci támogatásokat felhasználva készülnek el, amelyek eredményei nyilvánosak és térítésmentesen felhasználhatóak a tudomány népszerűsítése, illetve oktatási célokra.

A kutatások módszertana a piac- és véleménykutatásokban alkalmazott, sok esetben sztenderdnek tekinthető módszertanokhoz képest kevésbé kötöttek, elsősorban a kutatási kérdésekhez és célokhoz igazodnak.

A Kutatópont történetének legnagyobb ilyen vállalkozása a Magyar Ifjúság 2012 kutatás elkészítése volt, melynek során 8000 fős, a magyar 15-29 éves fiatalokra reprezentatív kérdőíves felmérés készült 2012 őszén.

A Magyar Ifjúság 2012 első eredményeinek összefoglalóját letöltheti az alábbi linkről:

http://kutatopont.hu/files/2012/02/magyar_ifjusag_2012.pdf

További információ: www.kutatopont.hu

 

Önkéntes kaleidoszkóp           II. kötet

A Nevelők Háza Egyesület, Pécs kiadásában megjelent kötetben több írás olvasható különböző önkéntes akciókról, önkéntes pontok hálózatáról, az iskolai közösségi szolgálatról és megtalálható benne a Végegyházán végzett önkéntes tevékenység felmérés tapasztalatai is.            A kiadvány korlátozott számban igényelhető vagy kölcsönözhető a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete irodájában.

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB