spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó
Napraforgó
A VÁLTOZÁS TE MAGAD LÉGY!
2013. oktĂłber 07.

Ezzel a címmel rendezett konferenciát a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete szeptember végén Békéscsabán civil szervezetek, informális közösségek vezetőinek, közművelődési, közösségfejlesztő szakembereknek. A szervezeti változások jellemzői, egyéni válaszok alcímet viselő program aktualitását az adja, hogy napjainkban a közművelődési intézmények és civil szervezetek tevékenysége állandó mozgásban van, a vezetőiknek gyorsan és rugalmasan kell váltani, alkalmazkodni a változó társadalmi körülményekhez. Ezek a körülmények előidézhetnek olyan válsághelyzetet, állapotot, amelyben a szervezet működőképessége átmenetileg akadozik, képtelenné válik alapvető funkciói betöltésére, ezért az alapítók által meghatározott küldetés teljesítése ellehetetlenül és a szervezet léte veszélybe kerül. Hogyan lehet ezekre a változásokra felkészülni? Hogyan lehet a szervezetünket felkészíteni az átalakulásra, „elébe menni” a folyamatoknak, milyen kompetenciákat kell megszerezni, tudást és készségeket elsajátítani? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat a meghívott előadóink segítségével a Szlovák Kultúra Házában megrendezett szakmai konferencián.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. oktĂłber 07.

Lajosmizsén találkoztak a dél-alföldi SM-es civilek

Tapasztalatcsere, közös szakmai programok kidolgozása volt a célja a Lajosmizsén, szeptember közepén megrendezett szervezetfejlesztési tréningnek, amelyen a dél-alföldi régió SM szervezeteinek munkatársai és önkéntesei vettek részt.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. oktĂłber 07.

Pályázat nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására – HUNG-2013

A Vidékfejlesztési Minisztérium által meghirdetett pályázat célja: A magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló törvény szerinti nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatása.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. oktĂłber 07.

Megjelent a Civil Szemle X. évfolyam 3.száma

A tartalomból:

ELMÉLETILEG

Ki a „köz” és mi a „haszon” – És ki szerint?
A közhasznúság fogalmi és tartalmi dilemmái

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. oktĂłber 07.

Non-profit menedzsment képzés Vésztőn

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete – a vésztői Sinka István Művelődési Központ és Városi Könyvtár, valamint a Körös-sárréti Civil Szervezetek Szövetsége partnerségével - non-profit menedzsment képzést indít a Vésztőn és környékén, valamint a szeghalmi kistérségben működő civil szervezetek fejlesztése, erősítése, felkészítése érdekében. 

A program célja: A civil szervezetek tevékenységének erősítése; a résztvevők felkészítése a szervezet működésének hatékonyabbá és biztonságosabbá tétele céljából.

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. oktĂłber 07.

Változhat a civil szervezetekre vonatkozó szabályozás

Az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság 2013. október 7-ig meghosszabbítja az egyes civil szervezetekkel kapcsolatos törvényeknek a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatályba lépésével összefüggő, valamint egyéb célú módosításáról szóló törvényjavaslat társadalmi véleményezésének határidejét.

Tovább...
 
E-Napraforgó 2013. október
2013. oktĂłber 07.

null

 
"Egy-mást" segítő beszélgetések hétvégéje Doboz-Szanazugban
2013. szeptember 04.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete augusztus 9-11. között rendezte meg hagyományos bentlakásos szakmai műhelyét   Doboz-Szanazugban. A 3 napos program keretében 40 fő - Békés megyében működő civil szervezetek, informális közösségek, közművelődési intézmények vezetői, képviselői - a kulturális élet aktuális kihívásairól, hatékony fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak. A program szakmai keretét „A kulturális élet fejlesztésének területei: közösségi művelődés; állampolgári aktivitás; média; marketing” című konferencia adta.

Tovább...
 
Közéleti táborok Békés-Dánfokon
2013. szeptember 04.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete az „Együtt a közösségekért!” (TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0325) projekt keretében 2013 júliusában közéleti táborokat valósított meg Békés-Dánfokon. A 3 hét alatt zajló bentlakásos témahetek programjába - a projektben együttműködő általános iskolák (Csanádapáca, Magyarhomorog, Békéscsaba, Kétsoprony, Kunágota, Körösnagyharsány) - mindegyikéből 22 felső tagozatos tanulót vontunk be.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. szeptember 04.

Családi nap az egészség és sport jegyében

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége 2013. augusztus 16-án rendezte meg a már hagyományos CSALÁDI  EGÉSZSÉG  ÉS  SPORTNAPJÁT, melyre a megye nyugdíjas egyesületeinek, klubjainak vezetőit, sportszerető tagjait, azok unokáit hívtuk meg. Békéscsabán a Tréning Centerben tartott egész napos rendezvényen a bemelegítő torna után különféle labdajátékokban, nagyszülők és unokák közös ügyességi játékaiban, nagymamák és nagypapák csapatversenyeiben mérhette össze tudását a több mint 150 megjelent nyugdíjas.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. szeptember 04.

Fiatalok Lendületben Program 2013 – Pályázatok nem-formális nevelési programok támogatása céljából

A Fiatalok Lendületben Program célkitűzései:

  • a fiatalok aktív polgári szerepének előmozdítása, különös tekintettel az Európa-polgári szerepükre;
Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. szeptember 04.

Légy sikeres! - tréning hátrányos helyzetű álláskeresők részére Békés megyében

A Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája szeptembertől önmenedzsment tréninget szervez. Azon álláskeresők jelentkezését várják, akik szeretnének tisztába lenni saját erőségeikkel és képességeikkel, egy közösség vagy csoport hasznos tagjaivá kívánnak válni, és nem utolsó sorban menedzselni szeretnék saját magukat ebben a rohamosan változó világban.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. szeptember 04.

Mire számíthatunk a következő hét évben az uniós források terén?

A Tempus Közalapítvány gondozásában megjelent tanulmány tartalma:

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. szeptember 04.

Állampolgári Részvétel Hete - 2013. szeptember 23-29.

Témajavaslatok, közös irányvonalak a szervezkedéshez 2013-ban:

1. A Polgárok Európai Éve 2013
-62 független európai ernyőszervezet, 4000 tagszervezet 50 országból járul hozzá az Év koordinációjához, hogy

Tovább...
 
E-Napraforgó 2013. szeptember
2013. szeptember 04.

null

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 76 - 90 / 570
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB