spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó
Napraforgó
EZ TÖRTÉNT...
2013. február 11.

Szervezetfejlesztő program  Nagybánhegyesen

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával január 18-19-én a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete szervezetfejlesztő programot indított a mezőkovácsházi járásban működő civil szervezeteknek. Az első alkalommal a résztvevők – Szarvadi Antal, szervezetfejlesztő közreműködésével – megismerkedhettek a projektkészítés módszertanával: projekt ciklus menedzsment, stratégiai tervezés, a projekttervezés folyamata, a Gantt-diagram, logikai keretmátrix elkészítésének szabályai, a saját erőforrások feltérképezésének módszerei (SWOT analízis).

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. február 11.

Az EGT/ Norvég Civil Támogatási Alap pályázatai hamarosan elérhetőek

Az EGT/ Norvég Civil Támogatási Alap pályázatai hamarosan indulnak. Ebben az évben – első körben – különböző témakörökben kis- és makroprojektek, valamint egyéni ösztöndíjas tanulmányutak támogatására lesz lehetőség.

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. február 11.

FARSANGI RÖGTÖNZÉSEK

X. Improvizációs Fesztivál in memoriam Lengyel Pál

A békéscsabai Féling Színház és a Magyar Szín-Játékos Szövetség 2013-ban is megrendezi a "FARSANGI RÖGTÖNZÉSEK" improvizációs fesztivált.

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK
2013. február 11.

Folyamatos a párbeszéd a civil világgal

A civil szervezetek sokszínűségét, közösség formáló erejét, az állami, önkormányzati feladatok átvételében betöltött hangsúlyos szerepét emelte ki dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Civilek Napján a közszolgálati rádiónak adott interjújában.

Tovább...
 
Együtt a közösségekért!
2013. február 11.

Kezdetét veszik az első foglalkozások

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete február 12-én indítja útjára az „Együtt a közösségekért!” (TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0325) című projekt keretében a 2013. I. félévére tervezett foglalkozásokat. Az első alkalommal a Szigligeti Utcai és Kazinczy Lakótelepi óvodások egy csoportja személyiségfejlesztő és önismereti szakkörön vehet részt, ahol játékos formában a képességeik sokoldalú fejlesztése valósul meg.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. február 11.

Új SM egyesületi bemutatkozó kiadvány

Új, színes bemutatkozó kiadványt jelentetett meg a közelmúltban az immár évtizedes szakmai és közösségépítő múltra visszatekintő Békés megyei SM egyesület, hogy minél többekkel megismertesse a szervezet munkáját, a közösségi élet örömét és növelje a társadalom sclerosis multiplex-el kapcsolatos ismereteit.

Tovább...
 
MEGHÍVÓ
2013. február 11.

Az Ökotárs Alapítvány, az Autonómia Alapítvány, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány,
a Kárpátok Alapítvány – Magyarország és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete

ezúton tisztelettel meghívja Önt az

EGT/Norvég Civil Támogatási Alap TÁJÉKOZTATÓ FÓRUMÁRA

Tovább...
 
Megjelent az E-Napraforgó februári száma
2013. február 11.

null

 
Magyar Kultúra Napja 2013.
2013. január 17.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Az emléknapon országszerte számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak. Az alábbiakban néhány Békés megyei rendezvényre hívjuk fel a figyelmet.

Tovább...
 
Helytörténeti gyűjtemény bemutatóhely kialakítása Kondoroson
2013. január 17.

A Kondorosiak Baráti Köre Közhasznú Alapítvány támogatási kérelmet nyújtott be a LEADER közösségi célú fejlesztés jogcím keretében a 1 016 787 azonosító számú - Térségi  és nemzetiségi  hagyományok ápolása -  célterületre. A bruttó 7.000.000 Ft támogatás révén - Kondoros és lakosai, az itt élő nemzetiségek gazdasági-társadalmi-kulturális hagyományainak, tradícióinak, szokásainak megőrzését és megismertetését szolgáló - helytörténeti gyűjtemény bemutatóhelyének kialakítására nyílik lehetőség.

Tovább...
 
Együtt a közösségekért!
2013. január 17.

"Együtt a közösségekért!"             

Nyertes TÁMOP- pályázat

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete pályázatot nyújtott be a TÁMOP-3.2.13-12/1 „Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában” c. felhívásra. Az „Együtt a közösségekért!” című projekt mintegy 24 millió Ft támogatásban részesült.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. január 17.

Adományosztás

A Karácsonyi Ünnepkör keretében a BORA Ital – Nagykereskedelmi Kft. és a Panoráma Étterem adományosztást rendezett december 21-én a „Nyitott Szemmel” Közhasznú Egyesület valamint a Jamina Szövetség szervezésében.

A programba a Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ és a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete javaslatára, a Békés megyében élő hátrányos helyzetű családok kerültek bevonásra.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. január 17.

A tehetséges fiatalok kiválasztását lehetővé tevő területi diáksport versenyek megrendezésének támogatására NTP-TDSV-12                               

A pályázat célja

A sportban tehetséges fiatalok kiválasztása az intézményekben a sportolni szerető tanulók közül, a területi diáksport versenyek rendszerének kidolgozása, a területi diáksport versenyek meghirdetése, a területi diáksport versenyek megrendezése és a tehetséges fiatalok területi diáksport versenyen elért eredményinek értékelése, jutalmazása.

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. január 17.

50 év Zene - kiállítás Békéscsabán

Ha visszatekintünk az első Ki mit tud? adásokig, amelyek örökre beírták magukat emlékezetünkbe, arra a megállapításra jutunk, hogy bizony ötven éves a hazai beat, pop és rockzene. Csodálatos, ugyanakkor viszontagságos évtizedek voltak azok. Csodálatos, hiszen számtalan sláger és szövegvilág, kortalan zenemű született, melyeket nem feledhetünk. A dalok, a slágerek, a különböző színpadi művek, fesztiválok, az öt évtized beat, pop és rockzene történeti eseményei ma is élnek, szervesen hozzátartoznak mindennapjainkhoz, nosztalgiánkhoz, a zene valamint a retró történethez.

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. január 17.

2012 az átalakulás éve volt a civil szektorban

A civil szervezetek vonatkozásában 2012 minden szempontból az átalakulás éve volt - mondta Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek adott évértékelő interjújában.

Jövőre sem csökken a civilek állami támogatása, és a határon túli magyar szervezetekkel való együttműködés komoly lehetőségeket hordoz magában - hangsúlyozta.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 121 - 135 / 570
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB