spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. november
2008. november
Lengyel napok Békéscsabán
2008. november 19.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata és a Magyar - Lengyel Baráti Kulturális Egyesület szervezésében idén is megrendezésre kerültek az immár hagyományossá vált Lengyel Napok Békéscsabán, amely a Lengyel Függetlenség Napjának 90 éves évfordulójára emlékezett. Az idén 8. alkalommal megtartott kulturális eseménysorozat két napon át kínált változatos programokat a lengyel kultúra iránt érdeklődők részére.

Tovább...
 
Ifjúsági klub alakult Végegyházán
2008. november 19.

A Barangoló Közhasznú Egyesület 2008 szeptemberében felmérést készített Végegyháza község kulturális szokásairól és igényeiről, amelynek eredménye egyértelművé tette, hogy a végegyházi fiatalok nagyon szeretnének egy ifjúsági találkozóhelyet.

Az alábbiakban az Ifjúsági klub megalakulásáról olvashatnak.

Tovább...
 
SAJTÓTÜKÖR
2008. november 19.

Előadás-sorozat a környezetről és az egészségről a könyvtárban

Környezet és Egészség címmel négyrészes előadás-sorozatot szervez a Dévaványai Kulturális és Hagyományőrző Egyesület. A helyszín a Ladányi Mihály Könyvtár. A program: - November 7. (péntek), 18.00 órakor: Tudatos légzés - egészség, stresszoldás és személyes fejlődés. Előadó: dr. Nickel Anne, orvos-természetgyógyász, Szeged. - November 14. (péntek), 18.00 órakor: Egészséges-e a mai magyar nyelv? Előadó: dr. Kontra Miklós, a Szegedi Tudományegyetem professzora, az MTA Nyelvtudományi Intézetének főmunkatársa.

Tovább...
 
KÉPZÉSEK, RENDEZVÉNYEK
2008. november 19.

Meghívó

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete  - partnerségben a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Kulturális Irodájával ,  valamint     a Békés Városi Kulturális Központtal  - szakmai információs napot szervez a közművelődési intézmények és a kulturális, település-közösségfejlesztő civil szervezetek vezetőinek Békésen.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2008. november 19.

Békés Megye Önkormányzata pályázatot hirdet - Békés Megye civil szektorának fejlesztését segítő, a szervezetek közötti együttműködést ösztönző-projektek megvalósítására

A pályázat célja a Békés megyei civil szervezetek tartós megyei és szakmai együttműködésének ösztönzése, továbbfejlesztése, a hosszú távú kapcsolatrendszerek megalapozása, valamint az ehhez szükséges feltételek javítása, különös tekintettel az érdekképviseleti célú tevékenységek támogatására. A pályázat a Békés megyei civil társadalom erősítését, a Békés megyei civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja.

Tovább...
 
HÍREK, INFORMÁCIÓK...
2008. november 19.

… megyei szinten

Vezetői Kerekasztal

Az utóbbi időben a világszerte tapasztalható lelki-tudati változások eredményeként sok, korábban „normálisan" működő szervezet vezetői olyan vissza-visszatérő problémákkal szembesülnek, melyek a működés hatékonyságát akadályozzák és a vezetés klasszikus – csupán gazdasági – eszközeivel nem orvosolhatók. Tapasztalataik szerint a legtöbb gazdasági, vezetési oldalon jelentkező probléma mögött kezeletlen emberi problémák állnak, melyek hosszú távon jelentős anyagi károkat okozva nehezítik a szervezetek működését.

Tovább...
 
KÖNYVAJÁNLÓ
2008. november 19.

A civil társadalom szervezeteinek joga Magyarországon - Vázlat a nonprofit szféra szabályozásáról

Szerző: Csehi Zoltán
Kiadó: Gondolat Kiadó

A jelen kis könyv nem gyakorlati útmutató, nem tankönyvi, hanem a jogászi gondolkodáshoz kíván újabb támpontokat adni a civil társadalom szervezeteinek működése és szabályzása terén. Nem törekszik teljességre, inkább problémákra, vitatható megoldásokra és egyes bírói döntésekre kíván rámutatni.

forrás: www.alexandra.hu

 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB