spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. szeptember
2008. szeptember
Állampolgári Részvétel Hete 2008
2008. szeptember 21.

TEdd, hisz teHETED!

Kampány az állampolgáriságért és a demokráciáért!

Az esemény fővédnöke Göncz Kinga külügyminiszter

Szeptember 22-28. között ismét több száz civil szervezet, helyi, kistérségi, megyei esemény hívja fel a figyelmet az állampolgári részvétel és a helyi cselekvés fontosságára!

Az ÁRH 2005 óta az ország egyik legnagyobb civil eseménysorozatává vált!

Tovább...
 
HÍREK A MEGYEI SAJTÓ TÜKRÉBEN
2008. szeptember 21.

Dolgozni 50 éves kor felett

A békéscsabai Regionális Tudáshálózatokért Alapítvány a napokban kapta meg az értesítést arról, hogy a februárban benyújtott Leonardo da Vinci partnerségi pályázaton, mint a Livornói Tartományi Önkormányzat partnere, 18.000 eurót nyert a „Dolgozni 50 éves kor felett” című projekttel.

Tovább...
 
Konferenciasorozat a közösségi művelődés korszerű eljárásairól
2008. szeptember 21.

A Lakiteleki Népfőiskola Csengey Dénes Vándoregyetemének Karácsony Sándor Kollégiuma

és a Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesülete konferenciasorozatot szervezett a közösségi művelődés korszerű eljárásairól. A konferenciasorozat egyik állomása Kötegyán volt.

A művelődési házban megjelenteket Nagyné Felföldi Ilona polgármester asszony köszöntötte. Beke Pál, a Karácsony Sándor Kollégium vezetője ismertette a konferenciasorozat célkitűzéseit, eddig megvalósított programjait.

Tovább...
 
BEMUTATKOZIK A VÉGEGYHÁZI BARANGOLÓ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET
2008. szeptember 21.

Végegyháza Békés megye egyik leghátrányosabb helyzetű kistérségében – a Mezőkovácsházi mikro-régióban – található, lakosainak a száma: 1600 fő.

2007 szeptember 3-án összegyűltünk tízen, és megalapítottuk egyesületünket azzal a céllal, hogy községünk kulturális és közéletében felkavarjuk az állóvizet. Talán elmondhatjuk, sikerült.

Nem minden ment természetesen egyszerűen, de rövid idő alatt sikerült nevet szereznünk az egyesületünknek.

Tovább...
 
KÉPZÉS, KONFERENCIA, RENDEZVÉNY
2008. szeptember 21.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete bentlakásos továbbképzést szervez szeptember 19-20-án Kétegyházán.

A képzés célja: tájékoztatást adni a település-közösségfejlesztő munka aktuális helyzetéről, az új kezdeményezésekről, a helyi társadalomban meglévő problémákról, a közösségfejlesztés jól bevált módszereiről, a legújabb pályázatokról.

Tovább...
 
BÉKÉS MEGYEI HÍREK, INFORMÁCIÓK
2008. szeptember 21.

Hagyományőrző Pöttyös Bál Pusztaföldváron

Immár a hatodik Pöttyös bálját rendezi a pusztaföldvári Vajda Sára Ifjúsági Kulturális Egyesület. A Pöttyös bálokat Pusztaföldváron az Evangélikus Nő-és Leányegylet szervezte a Polgári Olvasókörrel közösen az 1930-as években. Ezeken a táncmulatságokon a hölgyek egyforma pöttyös ruhákban jelentek meg, a vendégeknek pedig vacsorával, műkedvelő előadásokkal kedveskedtek. A Vajda Sára Egyesület hat évvel ezelőtt gondolt egyet és felújította ezt a hagyományt. A bál minden részletét fiatalok szervezik a műsortól a táncmulatságig nemcsak fiataloknak.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2008. szeptember 21.

A Béres Egészség Hungarikum Alapítvány pályázati kiírása közösségi egészségterv programhoz

A Béres Egészség Hungarikum Alapítvány pályázatot hirdet olyan 5000-10 000 fős települések számára, amelyek a nemzeti egészségmegőrző és betegségmegelőző program részeként elkészítik és megvalósítják a saját egészségtervüket.

Tovább...
 
AKTUÁLIS
2008. szeptember 21.

Felhívás a Nemzeti Civil Alapprogram civil jelöltállítási rendszerében való részvételre

Azok a civil szervezetek, amelyek bejelentkeznek az NCA civil jelöltállítási rendszerébe, egy-egy képviselőjükön keresztül elektori gyűléseken választhatják meg a Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsának és kollégiumainak civil delegált tagjait. A civil jelöltállítási rendszerbe azok az országos (legalább hét megyére kiterjedő) és regionális (legalább egy megyére kiterjedő) hatókörű civil szervezetek jelentkezhetnek be és állíthatnak elektort, amelyek szándékukat e felhívásban meghatározott módon jelentik be.

Tovább...
 
...ÁLLÁST KERES
2008. szeptember 21.

Benyovszky Pál Márton

Tapasztalattal és felkészültséggel szolgáltatás-bővítéshez alapítványok egyesületek, önkormányzatok, kistérségi társulások, egyházak, közművelődési és oktatási intézmények számára:

Tovább...
 
KÖNYVAJÁNLÓ
2008. szeptember 21.

Az Ifjúságügy címmel megjelent könyv a modellalkotás igényével olyan elképzelést vázol fel, amely meghatározza az ifjúsági szakmát, ifjúsági munkát, ifjúságügyet, választ ad azon kérdésekre, hogy kik a szereplői-művelői-alanyai, mit csinálnak, miért  milyen területek tartoznak tevékenységeikhez, miben különbözik feladatuk az oktatási világétól.

Tovább...
 
Pertu - honlap ajánló
2008. szeptember 21.

Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy 2008. augusztus 1-étől aktív az OFA Hálózat TÁMOP 1.4.1-07/2, PERTU (Partnerség, Együttműködés a Regionális Tudásért) kiemelt projektjének honlapja. A honlap a  www.ofa-pertu.hu címen érhető el.

Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB