spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. június
2008. június
TERÍTÉKEN A CIVIL SZEKTOR - MŰHELYVITA CIVIL TANULMÁNYRÓL
2008. jĂşnius 13.

2008. május 19-én a Magyar Tudományos Akadémia elnöki tárgyalójában az Európa Ház szervezésében műhelyvitára került sor Kuti Éva nonprofit kutató által a Gazdasági és Szociális Tanács (GSZT) számára a hazai civil szektorról készített tanulmányról.

Tovább...
 
HÍREK A MEGYEI SAJTÓ TÜKRÉBEN
2008. jĂşnius 13.

Civil összefogás a nagybánhegyesi gyerekekért

A játszótér létrejöttében fontos szerepe volt a civil szervezetek összefogásának. Az ötletgazda, a Nagybánhegyesi Nagycsaládosok Egyesülete közhasznú feladatai között szerepel a gyermekes családok segítése, felvilágosítás, ismeretterjesztés, programok szervezése. Adószámuk: 18389368-1- 04. A "játszótérakció" másik motorja a Nagybánhegyesi Szlovák Hagyományőrző Egyesület.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2008. jĂşnius 13.

MAJÁLIS VÉGEGYHÁZÁN

Május 1-én már korán reggel sokan tevékenykedtek a végegyházi ligetben. A község szervezetei állították fel sátraikat, készült a vendégek fogadására a sörsátor, a kirakodóvásár, a szabadtéri színpadon a hangosítást próbálták ki. Közel ötven közreműködő várta izgatottan, hogy kezdetét vegye az egész napos rendezvény. Bármerre néztünk, mindenki azt találgatta, hányan lesznek kíváncsiak a programokra. A választék színes volt. Az Alkony Nyugdíjas Klub kézimunka bemutatót tartott.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2008. jĂşnius 13.

Civil szervezetek, a civil társadalommal együttműködő közszolgálati intézményekmegjelenése a Szegedi Ifjúsági Napok programhelyszínén
(A pályázat kódja: Civilstrand/2008)

A Szegedi Ifjúsági ház Nonprofit Kft. (IH) pályázatot hirdet civil szervezetek, a civil társadalommal együttműködő közszolgálati intézmények részére, a Szegedi Ifjúsági Napok programhelyszínén való megjelenésre, a környezetvédelem, megújuló energiaforrások, tudatos fogyasztás és kapcsolódó témák előtérbe helyezésével.

Tovább...
 
KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS
2008. jĂşnius 13.

Közösségi munka képzés Békéscsabán

Békéscsabán május 26-30. között zajlott le az  a 45 órás  akkreditált Közösségi munka képzés, amelyet a Közösségfejlesztők Egyesülete és a  Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete szervezett Békéscsabán ,  a  Szlovák Kultúra Házában.

A képzés hallgatói – a sikeres záródolgozat elkészítése után -  a közeljövőben kapják meg tanúsítványukat.

Tovább...
 
AKTUALITÁSOK
2008. jĂşnius 13.

Nemzeti Civil Alapprogram

Kormányszóvivői szigorítások a Nemzeti Civil Alapprogram összeférhetetlenségi szabályaiban

A kormány szűkíti azon szervezetek körét, amelyek a jövőben a Nemzeti Civil Alapprogramból támogatást kaphatnak, és kizárja azokat a személyeket  az alap kuratóriumából, akik bármilyen tisztséget betöltenek a  politikai életben - mondta a Szociális és Munkaügyi Minisztérium  államtitkára csütörtökön Budapesten, a kormányszóvivői tájékoztatón.

Tovább...
 
RENDEZVÉNYEK
2008. jĂşnius 13.

ZENEKAROK TALÁLKOZÓJA LŐKÖSHÁZÁN

A Közalapítvány Lőkösházáért immár második alkalommal rendezi meg a zenekarok találkozóját Lőkösházán, a park szabadtéri színpadán. A július 12-én tartandó programra várjuk a zenekarok jelentkezését a megyéből és az ország valamennyi pontjáról.

A produkciókat szakmai zsűri értékeli.

Tovább...
 
DVD AJÁNLÓ
2008. jĂşnius 13.

A falu (The Village)

Első pillantásra ez a XIX. század végi falu tökéletes képet nyújt, lakosai idillikus körülmények között, harmonikusan élnek. Ez az összetartó közösség azonban azzal a szörnyű tudattal él együtt, hogy a falut körülvevő erdőben különös teremtmények élnek. Ezek a titokzatos lények nem jönnek a faluba, a falubeliek nem lépik át az erdő határát. Ez a hallgatólagos megállapodás biztosítja a viszonylagos békét.

Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB