spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. május
2008. május
A kultúra megéri a pénzét
2008. május 10.

Oktatással, szociális ellátással és kultúrával foglalkozik a civil szervezetek zöme. Idén is felajánlhatjuk adónk egy százalékát, de ezt általában csak tízből négyen teszik meg.

Több mint 77 ezer civil szervezet működik Magyarországon, ebből 2600 Békés megyében. Ez a szám alacsony, de nem kiemelkedően, ha azt nézzük, hogy Nógrád megyében mindössze 1600 nonprofit szervezetet tartottak nyilván tavaly. A másik véglet Budapest, ahol több mint 18 ezret. A főváros egyébként is a civil szervezetek fellegvára, az összbevétel hatvan százaléka az itteni szervezeteknek jut.

Tovább...
 
Hajdúhadházon a Köztámháló tagjai
2008. május 10.

Április 28-án a Köztámháló (Közösségi Kezdeményezéseket Támogató Szakmai Hálózat) Békés megyei csoportjának tagjai Hajdúhadházra látogattak. A programon részt vettek Okányból, Sarkadról, Komádiból, Kaszaperről, Gábortelepről, Lőkösházáról, Kamutról, Békésről és Kardoskútról is.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2008. május 10.

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület hírei

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület „Vendégfogadás a Körösök lágy ölén – Nők a turizmusban” címmel az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által finanszírozott HEFOP1.3.1 projektjét március 31-én lezárta.

Tovább...
 
HÍREK A MEGYEI SAJTÓ TÜKRÉBEN
2008. május 10.

Fásításra nyert a civil szervezet az Öko-Társ és a Mol pályázatán

Hatszáznegyvenezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert fásításra, cserjetelepítésre a sarkadi Környezetért, Egészségért, Sportért Egyesület az Öko-Társ és a Mol közös pályázatán. A 2005-ben alapított, Nagy Zoltán elnök nevével fémjelzett civil szervezet elkötelezett híve a környezetvédelemnek, s a szemétszedéstől a parlagfű irtásig mindent megtesznek a város szebbé tételéért.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2008. május 10.

2008. évi NCA pályázatok: továbbra is sok a formai hiba

Március 12-étől, az Országos Kollégium pályázatának beadási határidejétől az ESZA Kht. Hazai Programigazgatóságának munkatársai folyamatosan dolgozzák fel a papír alapon vagy az EPER rendszerbe beérkező pályázatokat.

Tovább...
 
KÉPZÉSEK, RENDEZVÉNYEK, TÁBOROK
2008. május 10.

Közösségi munka

Továbbképzés a személyes szolgáltatást nyújtó szakemberek számára

A Közösségfejlesztők Egyesülete – a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületével és a Békés Megyei Könyvtár és Humán Szolgáltató Centrum Kulturális Irodájával együttműködve – továbbképzést szervez a személyes szolgáltatást nyújtó szakemberek és a közösségfejlesztés szakma iránt érdeklődők számára. A 45 órás tanfolyam elvégzésével 35 pontot lehet szerezni a továbbképzési rendszerben. A program egy hetes tanfolyam keretében kerül megvalósításra.

Tovább...
 
AJÁNLÓ
2008. május 10.

Kéz-jegy, avagy a kultúra mindenkié

Békés Megye Önkormányzatának támogatásával 2008 áprilisában jelent meg az a színes, fotókkal illusztrált kiadvány, amely a megye kulturális és sportintézményeit mutatja be.

A Kéz-jegyben bemutatkozik többek között a Napsugár Bábszínház, a Jókai Színház, a Szimfonikus Zenekar, a Kézműves Szakiskola, a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békés Megyei Levéltár, a Tudásház, a Békés Megyei Könyvtár és Humán Szolgáltató Centrum.

Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB