spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2007. január
2007. január
Az Állampolgári Részvétel Hete +
2007. január 19.

2006. szeptember 22-29.
Megmozdul a civil társadalom!!!

"Mindegy, ha rosszul járunk, csak a másik fél is veszítsen!"

KÖZBIZALOM 2006

A címben jelzett mondások szülik - egyebek között - a bizalmatlanságot, aminek végül, többnyire mindenki a vesztese lesz. A magyar társadalomban a közbizalom a mélyponton stagnál, aminek nagyon nagy árát fizetjük mindannyian.
Tovább...
 
SAJTÓTÜKÖR
2007. január 19.
Gádoros. CIVILEK. A Hagyományőrző és Faluszépítő Egyesület évzáró rendezvényén majd 100 gádorosi vett részt. Értékelték az elmúlt évet, a civil szervezet által megszervezett rendezvényeket (falunap, disznótoros). Az egyesületnek jelenleg több mint félszáz tagja van.
Tovább...
 
HÍREK, INFORMÁCIÓK
2007. január 19.

MOBILITÁS ORSZÁGOS IFJÚSÁGI SZOLGÁLAT

2007. január elsejétől a hazai ifjúsági munka szakmai-módszertani, és szolgáltatási erőforrás-központja részben új profillal folytatja működését.

A kormányzati háttérintézmények átalakításából fakadóan az átstrukturált intézmények elsősorban funkciókra és csak másodsorban szakterületekre koncentrálnak. A Foglalkoztatási és Szociális Hivatalon belül működik majd önálló szakmai egységként a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat. A Szociális és Munkaügyi Intézeten belül az ifjúságkutatás, az eddig az európai források kezeléséről ismert ESZA Kht keretein belül pedig a nemzeti és regionális pályázatok kezelése történik meg.
Tovább...
 
A NEMZETI CIVIL ALAPPROGRAM AKTUÁLIS HÍREI
2007. január 19.

Új kezelőszervezet

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2007. január 1-jétől a szociális és munkaügyi miniszter 15/2006. sz. utasítása alapján a Nemzeti Civil Alapprogram 2007. évi pályáztatással összefüggő feladatait az Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. (ESZA Kht.) vette át az eddigi pályázatkezelő szervezettől, a Magyar Államkincstártól. Ez kizárólag a 2007. évben megjelenő pályázatokra vonatkozik.

Kérjük, hogy a 2004-2006. évi pályázataikkal kapcsolatban az adott pályázati felhívásban megjelölt, területileg illetékes Magyar Államkincstárat keressék.
Tovább...
 
KÉPZÉSEK
2007. január 19.

TISZTELT CIVIL SZERVEZETI VEZETŐ!

Az Endrődi Közösségi Ház a Gyomaendrődön működő civil szervezetek vezetői részére pályázatíró tréninget szervez, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

A képzés helyszíne: Endrődi Közösségi Ház, Blaha u. 21.(Tel: 66/386-917, e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )
Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2007. január 19.

AZ NCA DÉL-ALFÖLDI REGIONÁLIS KOLLÉGIUMA PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

A Nemzeti Civil Alapprogram Dél-alföldi Regionális Kollégiuma pályázati felhívást tesz közzé, melynek célja az NCA törvény 3. § szerinti civil szervezetek 2006. évi működéséhez kapcsolódó kiadásaihoz történő hozzájárulás.

Támogatási keretösszeg: 44.264.000,-Ft

A pályázat benyújtásának határideje: 2007. január 29.
Tovább...
 
FELHÍVÁS
2007. január 19.

"A Valódi Civil Partnerségért díj" - jelölési felhívás!

Partnerség, együttműködés, összefogás, közös munka – rendszeresen hallhatjuk ezeket a kifejezéseket, ha a közigazgatás és a civil szektor kapcsolata kerül szóba, de azt is tudjuk, hogy sok esetben nem valósul meg a közigazgatási szervek – legyenek ezek helyi vagy országos intézmények – és a civil szervezetek tényleges együttműködése.
Tovább...
 
KÖNYVAJÁNLÓ
2007. január 19.

Önkéntesség, jótékonyság, társadalmi integráció
Czike Klára-Kuti Éva

Több mint egy évtized telt el a lakossági adományok és önkéntes tevékenységek első magyarországi felmérése óta. A megismételt vizsgálat jóvoltából most végre ismét alkalom nyílik rá, hogy tények alapján alkossunk képet a társadalmi cselekvésnek ezekről a fontos formáiról.
Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB