spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2007. május
2007. május
Fókuszban a hálózatok – proHáló konferencia
2007. május 13.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete  „Fókuszban a hálózatok – proHáló” címmel regionális konferenciát szervez Békéscsabán.

A konferencia célja:  a proHáló –  Program a nonprofit szolgáltatások és nonprofit szolgáltatók hálózatának fejlesztéséért –   országos hálózat tevékenységének, eredményeinek bemutatása.
Tovább...
 
ÁPRILIS: AZ NCA HÓNAPJA VOLT...
2007. május 13.

2007. április 6-án, a békéscsabai Polgármesteri Hivatalban került megrendezésre  a

- Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete szervezésében -  a Nemzeti Civil Alapprogram pályázatait bemutató szakmai nap.

A több, mint 100 szervezettől megjelent képviselők megtudhatták, hogy melyek azok a legfontosabb tudnivalók, amelyeket célszerű figyelembe venni, mielőtt benyújtanásra kerülnének a pályázatok.
Tovább...
 
SAJTÓTÜKÖR
2007. május 13.

Padlót csiszoltak a kondorosi kick-boxosok

Padlón töltöttek a közelmúltban egy hétvégét a Kondorosi Kick-box Egyesület tagjai. Elhatározták, hogy társadalmi munkában felcsiszolják és lelakkozzák az alsó tagozatos iskola tornatermének több évtizedes, kopott parkettáját. Ebben a tornateremben tartják edzéseiket. Ötletüket a nagyközség önkormányzata is támogatta, a képviselői alapokból fedezték az anyagköltséget.
Tovább...
 
RENDEZVÉNYEK
2007. május 13.
MEGHÍVÓ

A Béthel Alapítvány tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet Területi Szociálpolitikai Főosztálya szakmai közreműködésével szervezett

Társadalmi befogadást és részvételt támogató térségi fejlesztő műhelybeszélgetésre
A rendezvény időpontja: 2007. május 14. 10.00 – 15.00
Tovább...
 
HÍREK, INFORMÁCIÓK
2007. május 13.
Elkészült az NCA törvény módosításának koncepciója

Elkészült a Nemzeti Civil Alapprogramról szóló 2003. évi L. törvény módosításának koncepciója, melyet mellékelten közreadunk.

A törvény módosítására irányuló előkészületek már 2006-ban megkezdődtek az NCA Tanácsa közreműködésével. A módosítások jelentős része a Tanács és a civil szervezetek által megfogalmazott javaslatokra épít.
Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2007. május 12.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közkincs PROGRAMJÁNAK térségi SZINTŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

A kistérségek, települések vonzóvá tétele a felnövekvő generációk számára, a szűkebb pátria megtartó erejének növelése nem lehetséges a közösségi értékek ápolása, a hátrányos helyzetű térségek és rétegek –köztük a kisebbségben élő közösségek – kulturális esélyegyenlőségének javítása, a képzett emberi erőforrás fejlesztése nélkül.

Tovább...
 
KÖNYVAJÁNLÓ
2007. május 12.

Vicsek Lilla: Fókuszcsoport (Osiris Kiadó, Bp. 2006.)

A fókuszcsoport a csoportos interjúk egyik, az egész világon elterjedt, népszerű típusa, amelyet egyre gyakrabban alkalmaznak Magyarországon is. Használják ezt a módszert a piackutatásban, a politikai közvélemény-kutatásban, különféle társadalmi programok, beavatkozások megtervezésére és értékelésére, megjelent az oktatás és a tudományos kutatások területén is.

Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB