spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2007. szeptember
2007. szeptember
Együtt könnyebb
2007. szeptember 09.

(szubjektív beszámoló a civil szervezetek vezetőinek szanazugi továbbképzéséről)

A civil szervezetek hagyományos nyári továbbképzése – augusztus10-től 12-ig-

 a DemNet pályázatismertető fórumával kezdődött Békéscsabán, az ifjúsági házban.

A fórum után indultak Doboz-Szanazugba a BÁÉV Rt. Üdülőjébe a bentlakásos képzés helyszínére a megye különböző településeiről, többek között Békésről, Tarhosról, Tótkomlósról, Gádorosról, Orosházáról, Szeghalomról, Gábortelepről, Okányból, Gyuláról, Békéscsabáról, jelentkezett civil szervezetek vezetői, munkatársai.  A péntek esti program szakmai műhely volt, Jobbágy Mária szervezetfejlesztő vezetésével. Az elmúlt fél év eseményeit, aktuális problémákat, kérdéseket vetettünk fel és vitattunk meg. A résztvevők egyenként bemutatták az általuk vezetett szervezetet, annak jelenlegi állapotát, vagy fejlődését.

A konzultáció jó hangulatban telt, és aki még ekkor sem volt fáradt, az „nyakába vehette” a szanazugi éjszakát.
Tovább...
 
Nagy érdeklődést keltett a DemNet regionális fóruma Békéscsabán
2007. szeptember 09.
A Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány békéscsabai regionális fórumára augusztus 10-én került sor. A forróság ellenére délután 14 órakor már minden hely elkelt az Ifiház 3. emeleti termében. A pályázati tájékoztatók első részében Csizmadia Péter, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány programvezetője ismertette „Civil szervezetek és az antidiszkriminációs törvény végrehajtása” programot, melynek fő céljait így fogalmazta meg:
Tovább...
 
HÍREK A MEGYEI SAJTÓ TÜKRÉBEN
2007. szeptember 09.

Közadakozásból épülhet játszótér Tótkomlóson

Nincs szabályos és biztonságos játszótér Tótkomlóson. Az önkormányzat képviselő- testülete úgy határozott, a Tótkomlós Városért Közalapítvány bevonásával az Erzsébet-ligetben, az európai uniós szabványnak is megfelelő játszóteret építenek. Dr. Sztakó József polgármester elárulta, hogy az alapok már el is készültek. A város lakossága számára nem idegen az adakozás gondolata.
Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2007. szeptember 09.

A SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM ÉS AZ ORSZÁGOS FOGLALKOZTATÁSI KÖZALAPÍTVÁNY

meghívásos pályázatot hirdet a telepeken, telepszerű lakókörnyezetben élők társadalmi integrációját elősegítő komplex projekt megvalósítására.

A pályázat célja

A pályázat legfontosabb célja a szegregált lakókörnyezet megszüntetése, a legszegényebb emberek területi koncentrációjának csökkentése, illetve a telepen és telepszerű lakókörnyezetben élők életminőségének javítása.
Tovább...
 
NCA HÍREK
2007. szeptember 09.

Megszületett a döntés a Nemzeti Civil Alapprogram Dél-alföldi Regionális Kollégiuma civil szervezetek működésének támogatására kiírt pályázatával kapcsolatban. A lista megtalálható a www.nca.hu oldalon, illetve a www.esf.hu oldalon, amely a pályázók kiértesítésével és a szerződéskötés előkészítésével foglalkozó ESZA Kht. weboldala.

A beérkezett 1493 darab pályázatból a kollégium 1316 darab pályázatot
részesített támogatásban 501 626 000 Ft értékben.
Tovább...
 
BÉKÉSCSABAI HÍREK
2007. szeptember 09.

KÖZÖSSÉGI TECHNOLÓGIAI KÖZPONT

TÉRÍTÉSMENTES SZOLGÁLTATÁSOKKAL!

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete által működtetett Békés Megyei Civil Szolgáltató Központ, a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány és a Civil Szolgáltató Központ (CISZOK) hálózat elindította az  E-civil programját, amelyet a Microsoft Korlátlan Lehetőségek programja támogat.
Tovább...
 
HÍREK, INFORMÁCIÓK
2007. szeptember 09.

FIGYELEM!

A Kormány határozatba foglalta a civil szektorral történő kapcsolattartásának legfontosabb teendőit. A határozat rendkívül jelentős előrelépést jelez az együttműködésben, a civil szervezetek adminisztratív terheinek csökkentésében, tevékenységük nyilvánosságának megteremtésében. A Magyar Közlöny 2007/111. (VIII. 23.) számában került kihirdetésre a kormányzati civil kapcsolatok fejlesztését szolgáló egyes intézkedésekről szóló 1065/2007. (VIII. 23.) Korm. határozat.
Tovább...
 
JÓ TUDNI...
2007. szeptember 09.

MILYEN FELADATAINK VANNAK MOST AZ 1%-KAL KAPCSOLATBAN?

Mit tegyen az a nonprofit szervezet, amely a magánszemélyek 2006. évi személyi jövedelemadójának 1%-ából felajánlást kapott és kedvezményezett kíván lenni:

A társadalmi szervezeteket, alapítványokat az APEH a beérkező rendelkező nyilatkozatok alapján  legkésőbb 2007. szeptember 1-ig értesíti arról, hogy javára magánszemély rendelkezett.
Tovább...
 
AKTUÁLIS KULTURÁLIS
2007. szeptember 09.

KULTÚRRA!!!

… avagy kultúr - ra fel!

Kultúra. A fogalom, amellyel manapság nagyon keveset foglalkozunk, noha jelentősége mégis kiemelkedő. A mi feladatunk, hogy a szót életre keltsük és megtöltsük tartalommal…
Tovább...
 
KÖNYVAJÁNLÓ
2007. szeptember 09.

A Perneczky László által szerkesztett Civil lehetőségek?! című kiadvány az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) pályázati kiírásaihoz és változásaihoz idomulva mindig frissül és bővül. Az e-kézikönyv, mely letölthető a www.tff.hu oldalról, praktikus többek között azért is, mert civileknek íródott civil szemmel.

A lehetőségek mellett a felkészülési folyamatot is bemutatja, felhívja a figyelmet az Operatív Programok és Akciótervekben található lehetőségekre.
Tovább...
 
HONLAP AJÁNLÓ
2007. szeptember 09.

„Akiben zűrzavar van, zűrzavart hoz létre környezetében. Akiben rend van – rendet teremt maga körül.” (Popper Péter: A belső utak könyve)

Jobbágy Mária klasszikus feng shui tanácsadó, szervezetfejlesztő és tréner, a Feng Shui Research Center magyarországi iskolájának tagja megjelentette honlapját (www.sikeres-fengshui.hu), amelyet ezúton is ajánlunk a civil szervezetek figyelmébe.
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB