spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2007. október
2007. október
VISSZA A TERMÉSZETBE!
2007. oktĂłber 10.

Pillanatképek a Kelet-magyarországi Természetbarát Szövetségek Vezetőinek 47. Tanácskozásáról

Az elmúlt évben  újjászervezett Békés Megyei Természetbarát Szövetség szeptember végén, 28-30-án látta vendégül a kelet-magyarországi tíz megye területi szövetségének vezetőit. A 47. alkalommal tartott háromnapos rendezvényen minden megye képviseltette magát, jelen volt két régió elnöke és az országos szövetség (MTSZ) főtitkára is.
Tovább...
 
KULTURÁLIS TURIZMUS, AZ ÉRTÉKEK MENTÉN
2007. oktĂłber 10.
A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete és a Békés Megyei Könyvtár és Humán Kulturális Centrum Kulturális Irodája szervezésében  -  szeptember 25-27. között- három napos tanulmányi úton vettek részt Békés megyéből közművelődési szakemberek és civil szervezet vezetők a  szatmárnémeti CREST Forrásközpont  meghívására Romániában , Szatmár megyében.
Tovább...
 
FELHÍVÁS
2007. oktĂłber 10.

Közösségi Kezdeményezések Szakmai Támogató Hálózata (Köztámháló) elnevezéssel 2004 - ben helyi társadalomfejlesztő program indult az ország valamennyi megyéjében a szakminisztérium támogatásával.

A hálózat kereteiben megvalósuló, települési szintű közösségfejlesztési folyamatok célja:
Tovább...
 
HÍREK A MEGYEI SAJTÓ TÜKRÉBEN
2007. oktĂłber 10.

Hatvanéves a hagyományőrző egyesület Eleken

Idén ünnepli fennállásának hatvanadik születésnapját az eleki román hagyományőrző egyesület. Rocskár Jánosné alelnök elmondta, nemrég sikerült méltóképpen megünnepelni az évfordulót, egyúttal a fellépésre sok helybelit az utcára csábítani. Az ünnepséget emléktábla-avatás tette színesebbé, itt Nyisztor Györgyre, a helyi kultúrház igazgatójára, a táncosok egykori összefogójára emlékeztek.
Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2007. oktĂłber 10.
AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁGA ÉS A NŐK LAPJA
A SANOMA BUDAPEST ZRT.
támogatásával pályázatot hirdet AZ ÖRÖM A TIED!” – címmel olyan közösségek számára, amelyek gyermekekkel, gyermekekért tevékenykedve azt szolgálják, hogy a hétköznapi nehézségektől, a családi konfliktusok terheitől érintettek is átélhessék gyermekségüket felszabadultan, boldogan.
Tovább...
 
HÍREK, INFORMÁCIÓK
2007. oktĂłber 10.

Állampolgári Részvétel Hete Békéscsabán 

Az Állampolgári Részvétel Hete alkalmából a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete szeptember 21-én 13 órai kezdettel Békéscsabán a Szlovák Kultúra Házában műhelytalálkozót szervezett, amelyen Koszecz Sándor, a Közös Pont Egyesület elnöke tartott előadást a „Cselekvő állampolgáriság, közösségi kezdeményezések az egyén szemszögéből” címmel.
Tovább...
 
NCA HÍREK
2007. oktĂłber 10.

Társadalmi vita az NCA - törvény módosítását célzó előterjesztésről

A 2003. évi L. törvény módosítására irányuló előkészületek már 2006-ban megkezdődtek az NCA Tanácsa közreműködésével.

A társadalmi vitára bocsátott törvény módosítási tervezet az Alapprogram fő vívmányait, demokratizmusát, a civil szervezetek által választott testületek autonómiáját, összességében az Alapprogram szerkezetét nem érinti, elsősorban a rendszer hatékonyságának előmozdítását, a folyamatok gördülékenyebbé, életszerűbbé tételét szolgálja.
Tovább...
 
KÖNYVAJÁNLÓ
2007. oktĂłber 10.
Paul Henderson A Kirekesztettek bevonása (Az európai közösségfejlesztés gyakorlatától a szakmapolitikáig) című könyve az európai közösségi szervezetek tevékenységeire, cselekvésére összpontosít. A könyvet közös munkával olyan szakemberek írták és szerkesztették, akik mindennapi munkájuk során mélyebben foglalkoznak ezzel a kérdéssel. A kiadvány autentikussága szempontjából létfontosságú volt a norvég, svéd, belga, angol, spanyol közösségi aktivisták, közösségfejlesztők bevonása.
Tovább...
 
Közösségi Technológiai Központ térítésmentes szolgáltatásokkal
2007. oktĂłber 10.
A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete által működtetett Békés Megyei Civil Szolgáltató Központ, a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány és a Civil Szolgáltató Központ (CISZOK) hálózat elindította az  E-civil programját, amelyet a Microsoft Korlátlan Lehetőségek programja támogat.
Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB