spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2007. november
2007. november
KÖZÖSSÉGI ELLÁTÓK ELSŐ MEGYEI KONFERENCIÁJA
2007. november 19.
A Békés Megyei Önkormányzat pénzügyi támogatásával valósult meg október végén az a konferencia, amelyet olyan szociális alapszolgáltatóknak szervezett a Mentálhigiénés Egyesület, akik a lakásukban élő pszichiátriai és szenvedélybetegek életminőségének javításával, kapcsolatrendszerük fejlesztésével foglalkoznak.
Tovább...
 
Helló Meló!
2007. november 19.

- avagy Szenvedélybetegek munkavállalási képességeinek fejlesztése

A Mentálhigiénés Egyesület 100 órás munkaképesség fejlesztő tréninget indított szenvedélybetegek részére békési és békéscsabai helyszínen az ESZA KHT. támogatásával. Az ösztöndíjas tréningen 20 fő szenvedélybeteg vehet részt.
Tovább...
 
HÍREK A MEGYEI SAJTÓ TÜKRÉBEN
2007. november 19.

Közös munkával tanulnak magyar és román civilek

Háromnapos tanulmányi úton vettek részt csorvási, békéscsabai, tarhosi, biharugrai, köröstarcsai, mezőhegyesi, okányi, békési közművelődési szakemberek és civil szervezetek vezetői a szatmárnémeti CREST Forrásközpont meghívására Romániában.
Tovább...
 
CIVILIÁDÁN A KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐK
2007. november 19.
A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete munkatársai a Civiliádán jártak. A magyarországi civil szervezetek éves találkozóját, a Civiliáda kiállítást és szakmai programsorozatot és az ahhoz kapcsolódó országos konferenciát , október 18-19-én rendezték meg, immár tizenkettedik alkalommal Budapesten.
Tovább...
 
KULTURÁLIS TURIZMUS AZ ÉRTÉKEK MENTÉN
2007. november 19.

Békés megyében járt a CREST Forrásközpont küldöttsége

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete meghívására 2007. október 26-28 között megyénkbe érkezett a szatmárnémeti székhelyű CREST Forrásközpont küldöttsége. Az egyesület  a csoport érkezése előtt már hetekkel előre megtervezte a programot a vendégek fogadására,  a Békés Megyei Könyvtár és Humán Szolgáltató Centrum Kulturális Irodájával együttműködve.
Tovább...
 
Civil fórum Kötegyánban
2007. november 19.

A Kötegyáni Baráti Kör Egyesület és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete 2007. november 9-én a Kötegyáni Művelődési Házban szakmai tanácskozást tartott, melynek témája a civilek közötti hálózatépítés és a három szektor együttműködésének erősítése.

A tanácskozás résztvevői a Sarkadi és Gyulai kistérség civil szervezetei, valamint a Bihar megyei (RO) partnerek voltak.
Tovább...
 
VIII. Civil Kulturális Börze Békéscsabán
2007. november 19.

A Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves Családját a VIII. CIVIL KULTURÁLIS BÖRZÉRE . A rendezvényen a részvétel ingyenes!

Időpont: 2007. november 16-17.
Helyszín: Ifjúsági Ház (5600 Békéscsaba, Derkovits sor 1.)
Tovább...
 
Felhívás!
2007. november 19.
Értesítjük a civil szervezeteket, hogy Békés Megye Önkormányzata  -  a júniusi kiíráshoz hasonló tartalmú - pályázatot hirdet, amelynek célja a Békés megyei civil szervezetek tartós megyei és szakmai együttműködésének ösztönzése, továbbfejlesztése, a hosszú távú kapcsolatrendszerek megalapozása, valamint az ehhez szükséges feltételek javítása.
Tovább...
 
Felhívás
2007. november 19.

A helyi kitüntetésekről szóló 20/2005 (VII. 14.) közgy. számú önkormányzati rendelet értelmében a Békéscsabáért kitüntetés március 15-én, a városi ünnepségen kerül átadásra.

Évente legfeljebb egy kitüntetés adományozható annak a magánszemélynek vagy közösségnek, aki Békéscsabáért maradandót alkotott, illetve kiemelkedő tevékenységet végzett.
Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2007. november 19.
A FALVAK KULTÚRÁJÁÉRT ALAPÍTVÁNY a MAGYARORSZÁG FELFEDEZŐI SZÖVETSÉGGEL együttműködve 2005-ben "Örökség serleg" elismerést alapított, melynek célja a Kárpát-medence kulturális örökségének megőrzése érdekében tevékenykedő példamutató ifjúsági közösségek elismerése.
Tovább...
 
NCA HÍREK
2007. november 19.
Az Országgyűlés 2007. november 5-én (207 igen, 47 nem, 23 tartózkodás)   elfogadta a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban Szftv.) módosításáról szóló előterjesztést.
Tovább...
 
AKTUÁLIS!
2007. november 19.

Tegye ismertebbé civil szervezetét!
Adománygyűjtést segítő adatbázis épül Magyarországon

A Közép-Európa legnagyobb és legkeresettebb szolgáltató adatbázisa a Nonprofit Önarckép  fejlődése nem áll meg. Az adományozási kultúra fejlesztése érdekében civil szervezetünk, a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány decemberben indítja új, adományozási portálját. Így, az eddig igen keresett 1+1% mellett, az adományozást is jobban tudjuk majd segíteni.
Tovább...
 
MEGHÍVÓ
2007. november 19.

A Civil Foglalkoztatási Műhely és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2007. december 6-án rendezi meg az V. Civil Foglalkoztatási Konferenciát. 

A rendezvény célja, hogy bemutassa és értékelje a jelenlegi helyzetet, ismertesse az új pályázati lehetőségeket, valamint javaslatokat fogalmazzon meg a partnerség továbbfejlesztésére.
Tovább...
 
Programajánló
2007. november 19.
A Közalapítvány Lőkösházáért ajánlásával: Corvus Kora Róbert, lőkösházi festőművész november elején ragadott ecsetet, hogy megfesse harmadik panorámaképét. A 9m x 5m-es mű a „Mátyás király Budára érkezik, a királlyá választás” címet viseli.
Tovább...
 
KÖNYVAJÁNLÓ
2007. november 15.
Kákai László így fogalmazza meg az Önkormányzunk értetek, de nélkületek című könyvének lényegét: a helyi önkormányzatok kialakulása Európában szorosan összefügg a kormányok és az államok fejlődésével, új, demokratikus irányok alkalmazásával. A kormányzati szintek közül a helyi önkormányzat áll a legközelebb az állampolgárokhoz és szerepet játszik a helyi lakosság érdekeinek és véleményeinek képviseletében.
Tovább...
 
HONLAPAJÁNLÓ
2007. november 15.

„A végtelenbe és tovább” – így keltette fel az érdeklődést Koszecz Sándor a Világegyetemmel kapcsolatosan. Miről olvashatunk a Világegyetemen? 

Az e-learning, vagyis a távtanulás alapvető változásokon megy keresztül, mint általában a világháló. A hozzáállásban is más szemléletmód válik uralkodóvá: a tanár nem egyedüli tekintély, hanem inkább segítő, mentor.
Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB