spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2013. október
E-Napraforgó 2013. október
A VÁLTOZÁS TE MAGAD LÉGY!
2013. oktĂłber 07.

Ezzel a címmel rendezett konferenciát a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete szeptember végén Békéscsabán civil szervezetek, informális közösségek vezetőinek, közművelődési, közösségfejlesztő szakembereknek. A szervezeti változások jellemzői, egyéni válaszok alcímet viselő program aktualitását az adja, hogy napjainkban a közművelődési intézmények és civil szervezetek tevékenysége állandó mozgásban van, a vezetőiknek gyorsan és rugalmasan kell váltani, alkalmazkodni a változó társadalmi körülményekhez. Ezek a körülmények előidézhetnek olyan válsághelyzetet, állapotot, amelyben a szervezet működőképessége átmenetileg akadozik, képtelenné válik alapvető funkciói betöltésére, ezért az alapítók által meghatározott küldetés teljesítése ellehetetlenül és a szervezet léte veszélybe kerül. Hogyan lehet ezekre a változásokra felkészülni? Hogyan lehet a szervezetünket felkészíteni az átalakulásra, „elébe menni” a folyamatoknak, milyen kompetenciákat kell megszerezni, tudást és készségeket elsajátítani? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat a meghívott előadóink segítségével a Szlovák Kultúra Házában megrendezett szakmai konferencián.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. oktĂłber 07.

Lajosmizsén találkoztak a dél-alföldi SM-es civilek

Tapasztalatcsere, közös szakmai programok kidolgozása volt a célja a Lajosmizsén, szeptember közepén megrendezett szervezetfejlesztési tréningnek, amelyen a dél-alföldi régió SM szervezeteinek munkatársai és önkéntesei vettek részt.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. oktĂłber 07.

Pályázat nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására – HUNG-2013

A Vidékfejlesztési Minisztérium által meghirdetett pályázat célja: A magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló törvény szerinti nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatása.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. oktĂłber 07.

Megjelent a Civil Szemle X. évfolyam 3.száma

A tartalomból:

ELMÉLETILEG

Ki a „köz” és mi a „haszon” – És ki szerint?
A közhasznúság fogalmi és tartalmi dilemmái

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. oktĂłber 07.

Non-profit menedzsment képzés Vésztőn

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete – a vésztői Sinka István Művelődési Központ és Városi Könyvtár, valamint a Körös-sárréti Civil Szervezetek Szövetsége partnerségével - non-profit menedzsment képzést indít a Vésztőn és környékén, valamint a szeghalmi kistérségben működő civil szervezetek fejlesztése, erősítése, felkészítése érdekében. 

A program célja: A civil szervezetek tevékenységének erősítése; a résztvevők felkészítése a szervezet működésének hatékonyabbá és biztonságosabbá tétele céljából.

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. oktĂłber 07.

Változhat a civil szervezetekre vonatkozó szabályozás

Az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság 2013. október 7-ig meghosszabbítja az egyes civil szervezetekkel kapcsolatos törvényeknek a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatályba lépésével összefüggő, valamint egyéb célú módosításáról szóló törvényjavaslat társadalmi véleményezésének határidejét.

Tovább...
 
E-Napraforgó 2013. október
2013. oktĂłber 07.

null

 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB