spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2013. június
E-Napraforgó 2013. június
JÁTSZANI JÓ, JÓ, JÓ!
2013. jĂşnius 10.

Kis játékmesterek Csanádapácán

„A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni,

Akarsz-e mindig, mindig játszani…” (Kosztolányi Dezső)

Ezzel a kérdéssel kereste meg iskolánkat - a Csanádapácai Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolát - a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete. Az „Együtt a közösségekért!” projekt szakmai megvalósításához kerestek partnert.

Azonnal IGEN-t mondtunk, több okból is:

1. Amint azt oly sokszor megtapasztaltuk már, játszani jó, jó, jó!

2. Tanulóink között vannak hátrányos helyzetűek, sajátos nevelési igényűek, de vannak nagyon tehetségesek is- szóval sokféle gyermeknek szeretnénk jó iskolát, jó programokat.

3. Sajnos településünkön is csökken a gyermeklétszám, kevés a munkahely, nehéz a családok megélhetése, tennünk kell közösségünk megújulásáért, megóvásáért.

4. Tudatosan vállaljuk, hogy a gyerekeken keresztül a szülőket, családokat, több generációt is megszólítunk, behívunk intézményünkbe.

Pedagógusként folyamatosan keressük a módszertani megújulás lehetőségeit. Valljuk, hogy kölcsönösen tanulunk egymástól, a gyerekek partnerek az iskolai nevelő-oktató munkában.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. jĂşnius 10.

A szülőföldhöz kötődést is erősítik

Konferenciát szervezett 2013. május 17-én a Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület, mely az észak-békési térség 11 településének önkormányzatait, s az ott működő, a turizmusban érintett turisztikai szolgáltatókat, egyesületeket és magánszemélyeket tömöríti. Az egyesület fontos szerepet tölt be a térség turisztikai termékfejlesztésében, s a szakmai információk közvetítésében.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. jĂşnius 10.

Pályázat segédeszköz vásárlás támogatására vakok és gyengénlátók részére

Az Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) pályázatot ír ki az MVGYOSZ természetes személy tagjai részére segédeszköz vásárlás támogatás céljából.

A pályázat célja: pályázat kizárólag a látássérültek számára életvitelt könnyítő segédeszköz vásárlás támogatására nyújtható be (ide értve a vakvezető kutya használatba vételi díja is).

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. jĂşnius 10.

Megyei civil műhely

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete – az előző évi hagyományokhoz kapcsolódóan – ebben az évben is megrendezi a civil szervezetek, közművelődési intézmények vezetőinek, munkatársainak, önkénteseinek bentlakásos műhelyét 2013. augusztus 9-11 között, Doboz-Szanazugban.

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. jĂşnius 10.

Megjelent a Pályázatfigyelő eHetilap

A pályázati forrás a fejlesztés és a talpon maradás egyik eszköze, ami mindenkinek rendelkezésére áll. A lap abban segíti az olvasóit, hogy ne a véletlenen múljon értesülnek-e az aktuális kiírásokról. Az elmúlt héten kiírt pályázatok teljes szövegét tartalmazza több más a sikeres pályázáshoz hasznos dolog mellett. A tartalomjegyzékből a pályázatok címére kattintva láthatja azok teljes szövegét. Hétfőnként digitálisan, pdf formátumban jelenik meg. A korábban megjelent még aktuális pályázatok listája alapján egy kattintással a pályázat szövegére ugorhat a Pályázatfigyelő weboldalán.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. jĂşnius 10.

Új KSH kiadvány: A nonprofit szervezetek humán erőforrása

A kiadvány a nonprofit szektor humánerőforrás-helyzetét a munkavállalók demográfiai jellemzőinek, illetve a foglalkoztatottak speciális csoportjai munkaerő-piaci helyzetének elemzésével mutatja be.

Tovább...
 
Megjelent az E-Napraforgó júniusi száma
2013. jĂşnius 10.

null

 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB