spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2013. április
E-Napraforgó 2013. április
Megjelent az E-Napraforgó áprilisi száma
2013. április 11.

null

 
Közművelődés: helyzetbe kell hozni a közösségeket
2013. április 11.

A városi és vidéki közművelődési munka hasonlóságai és különbözőségei címmel szervezett konferenciát a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete április 5-én Békéscsabán, a Szlovák Kultúra Házában. Az összejövetel fókuszában a közösségek építése, a helyi társadalom fejlesztésének szakmai irányai álltak, melynek kulcsszavai: bátorítás, információközvetítés, partnerség, „helyzetbe hozás”.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. április 11.

Születésnap - 5 éves a Körösök Völgye Látogatóközpont

Március elején Ligeti vásáron ünnepeltük meg Látogatóközpontunk 5 éves születésnapját, ahol házi torták versenye színesítette a programot. Nagy izgalommal vártuk a versenyre a nevezéseket és fantasztikus meglepetés volt az érkező 22 gyönyörű, finomabbnál finomabb házi torta.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. április 11.

Megjelentek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram 2013-as pályázati kiírásai

Pályázati felhívás a határon túli gyermek és ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek és ifjúsági szakemberek rendezvényeinek támogatásara

(A pályázat kódja: IFJ-GY-13-A)

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. április 11.

Meghívó

A Magyar – Lengyel Baráti Kulturális Egyesület és a Lengyel Önkormányzat szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a          MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA alkalmából Péter Erika költőnőnek verses-zenés gyermek-műsorára.

Közreműködik: Szák Kocsis Péter gitáros

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. április 11.

Országos hálózattá bővült az újjáalapított Nemzeti Művelődési Intézet

Stratégiai jelentőségű közművelődési eseményekkel köszöntött be a tavasz első hónapja. Az április másodikán megtartott országos értekezleten Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője és Závogyán Magdolna főigazgató közösen jelentették be a hírt, hogy a Kormány döntése értelmében az Intézet irodahálózatának felállításával tizenkilenc megyében indul el a területi szintű közművelődési szakmai szolgáltatás és szakmai tanácsadás. A történelmi jelentőségű eseményt a Nemzeti Művelődési Intézet alapító okiratának államkincstári bejegyzése koronázta meg.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. április 11.

Megjelent a Civil Szemle - X. évfolyam I. száma

Ízelítő:

Minden egészséges társadalomnak szüksége van arra, hogy közösségek széles hálózata jöjjön létre. A magyarországi németség mindig is élt ezzel a lehetőséggel. Régi sváb szólásmondás szerint „ha három német összedugja a fejét, akkor egyesületet alapítanak”. (Részlet Hartmann Hilda írásából)

Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB