spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2013. január
E-Napraforgó 2013. január
Magyar Kultúra Napja 2013.
2013. január 17.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Az emléknapon országszerte számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak. Az alábbiakban néhány Békés megyei rendezvényre hívjuk fel a figyelmet.

Tovább...
 
Helytörténeti gyűjtemény bemutatóhely kialakítása Kondoroson
2013. január 17.

A Kondorosiak Baráti Köre Közhasznú Alapítvány támogatási kérelmet nyújtott be a LEADER közösségi célú fejlesztés jogcím keretében a 1 016 787 azonosító számú - Térségi  és nemzetiségi  hagyományok ápolása -  célterületre. A bruttó 7.000.000 Ft támogatás révén - Kondoros és lakosai, az itt élő nemzetiségek gazdasági-társadalmi-kulturális hagyományainak, tradícióinak, szokásainak megőrzését és megismertetését szolgáló - helytörténeti gyűjtemény bemutatóhelyének kialakítására nyílik lehetőség.

Tovább...
 
Együtt a közösségekért!
2013. január 17.

"Együtt a közösségekért!"             

Nyertes TÁMOP- pályázat

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete pályázatot nyújtott be a TÁMOP-3.2.13-12/1 „Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában” c. felhívásra. Az „Együtt a közösségekért!” című projekt mintegy 24 millió Ft támogatásban részesült.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2013. január 17.

Adományosztás

A Karácsonyi Ünnepkör keretében a BORA Ital – Nagykereskedelmi Kft. és a Panoráma Étterem adományosztást rendezett december 21-én a „Nyitott Szemmel” Közhasznú Egyesület valamint a Jamina Szövetség szervezésében.

A programba a Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ és a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete javaslatára, a Békés megyében élő hátrányos helyzetű családok kerültek bevonásra.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2013. január 17.

A tehetséges fiatalok kiválasztását lehetővé tevő területi diáksport versenyek megrendezésének támogatására NTP-TDSV-12                               

A pályázat célja

A sportban tehetséges fiatalok kiválasztása az intézményekben a sportolni szerető tanulók közül, a területi diáksport versenyek rendszerének kidolgozása, a területi diáksport versenyek meghirdetése, a területi diáksport versenyek megrendezése és a tehetséges fiatalok területi diáksport versenyen elért eredményinek értékelése, jutalmazása.

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. január 17.

50 év Zene - kiállítás Békéscsabán

Ha visszatekintünk az első Ki mit tud? adásokig, amelyek örökre beírták magukat emlékezetünkbe, arra a megállapításra jutunk, hogy bizony ötven éves a hazai beat, pop és rockzene. Csodálatos, ugyanakkor viszontagságos évtizedek voltak azok. Csodálatos, hiszen számtalan sláger és szövegvilág, kortalan zenemű született, melyeket nem feledhetünk. A dalok, a slágerek, a különböző színpadi művek, fesztiválok, az öt évtized beat, pop és rockzene történeti eseményei ma is élnek, szervesen hozzátartoznak mindennapjainkhoz, nosztalgiánkhoz, a zene valamint a retró történethez.

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2013. január 17.

2012 az átalakulás éve volt a civil szektorban

A civil szervezetek vonatkozásában 2012 minden szempontból az átalakulás éve volt - mondta Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek adott évértékelő interjújában.

Jövőre sem csökken a civilek állami támogatása, és a határon túli magyar szervezetekkel való együttműködés komoly lehetőségeket hordoz magában - hangsúlyozta.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2013. január 17.

Ifjúságkutatás 2012

A Kutatópont piackutatásai és véleménykutatásai mellett feladatának érzi, hogy olyan kérdésekben is önálló projekteket valósítson meg, vagy szakmai partnere legyen a társadalmi folyamatok iránt elkötelezett vállalkozásoknak, önkormányzatoknak, civil és kormányzati szereplőknek, amelyek nem közvetlen piaci érdekeket szolgálnak, hanem a társadalom egyes csoportjaira koncentrálva azok megismerését és jobb megértését célozzák.

Tovább...
 
Megjelent az E-Napraforgó januári száma
2013. január 16.

null

 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB