spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2011. szeptember
2011. szeptember
Kultúraközvetítők Párizsban
2011. szeptember 29.

2011. szeptember 07-11. között 8 fős, Békés megyei kulturális civil szervezetek vezetőit tömörítő kis csapat utazott Párizsba tapasztalatcsere látogatásra. A Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával megvalósuló program elsődleges célja a városi közösségfejlesztő munka, valamint az egyesületi fenntartású művelődési házak és a kulturális célú, elsősorban felnőttoktatással foglalkozó civil szervezetek tevékenységének tanulmányozása volt.  A program szakmai előkészítésében és lebonyolításában az Université Populaire Savoie Mont Blanc Népfőiskola vezetője és munkatársai voltak segítségünkre; a népfőiskola és az egyesületünk együttműködése közel 15 év távlatára nyúlik vissza.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2011. szeptember 29.

Képzések a forrásszerzési lehetőségek eredményesebb kihasználásáért

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiumhoz – a civil szervezetek kapacitásfejlesztésének támogatására – benyújtott pályázatán elnyert összegből két képzést valósított meg az elmúlt időszakban.

Tovább...
 
SAJTÓTÜKÖR
2011. szeptember 29.

Segítség adományok gyűjtéséhez 

Két új képzést indított a közelmúltban a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete. A részletekről Pocsajiné Fábián Magdolnát, a szervezet titkárát kérdeztük.

- Mi indokolta az új képzések beindítását?

- Folyamatban van az új honi civil törvény megalkotása. Várhatóan októberben tárgyal a parlament a jogszabályokról. Ennek kapcsán előreláthatólag számos változásra készülhet a szféra. Egyebek mellett nehezebben lehet majd pályázati forrásokhoz jutni. A célunk, hogy ebben a változó jogszabályi háttérben és a nehéz gazdasági helyzetben segítséget nyújtsunk a hozzánk fordulóknak.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2011. szeptember 29.

HURO/1101 pályázati
felhívás - infrastrukturális projektekre

Felhívás érvényessége: 2011. augusztus 29. – 2012. január 31.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a romániai Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium 2011. augusztus 29-én meghirdette a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program ötödik pályázati felhívását.

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2011. szeptember 29.

NCA - támogatási időszak módosítása

Wekerle Sándor Alapkezelő 2011. szeptember 8-án délután kihirdette a Nemzeti Civil Alapprogram pályázatain elnyert támogatások módosított felhasználási időszakát.
A kormányrendelet módosítása ésaz NCA Tanács által módosított támogatási irányelvek következtében, a kezelő értesítése alapján a 2011-ben megkötött támogatási szerződések IV.2. pontja szerint meghatározott új érvényes támogatási (felhasználási) időszak: 2011.06.01 -2011.10.31.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2011. szeptember 29.

Ötletadó. Közösségi vállalkozásra felkészítő gyakorlati útmutató ifjúsági közösségi kortárssegítőknek

Szerző: Mészáros Zsuzsa

A munkafüzet azoknak készült, akik elhatározták, hogy végiggondolják alaposan, mit tudnak saját magukból kihozni, ha önfoglalkoztatásba kezdenek. A kiadványhoz kapcsolódott egy közösségi vállalkozásra felkészítő képzés is Komáromban.

Tovább...
 
MEGYEI PROGRAMOK, FELHÍVÁSOK
2011. szeptember 29.

A Lisztérzékenyek Békés Megyei Közhasznú Egyesülete 2011. október 22-én 14 órakor a Pándy Kálmán Kórház Árvay nagytermében tartja rendezvényét. Előadások: a glutén allergia jelene, krónikus betegségek pszichológiája, glutén- és laktózmentes diétás tanácsadás. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Tovább...
 
AJÁNLÓ az IBSEN HÁZ rendezvényeiből
2011. szeptember 29.

Fotókiállítás

A Bördtomátó Baráti Kör Norvégia című fotókiállítása október 10-ig látogatható kedd-szombat 10-17 óra között a Galériában.

Jaj de jó itt, mindenütt!

Kistigris és Kismackó Panamába vágynak, mert ott minden szebb és jobb.

Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB