spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. október
2010. október
Átadták Békés megye új kulturális színterét
2010. oktĂłber 11.

Az Ibsen Ház - a megyében élők közművelődését és közösségi életét szolgáló korszerű megyei épület - szeptember 23-án nyitotta meg kapuit a Békés Megyei Jókai Színház szomszédságában. Az ünnepélyes megnyitón megjelent Siri Ellen Sletner norvég nagykövet is, aki látogatást tett a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének irodájában és érdeklődött tevékenységükről.

Az Ibsen Házban helyet kapott a kultúra minden területe: a Békés Megyei Napsugár Bábszínház, a Békés Megyei Jókai Színház, a Harruckern János Közoktatási Intézmény által működtetett Fiatal Színházművészeti Tanház, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, a Békés Megyei Ibsen Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodája, a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete (Békés Megyei Civil Szolgáltató Központ), a Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

További fotók galériánkban:

Ibsen Ház
(14 kép) 

 
CIVIL SZAKMAI MŰHELY BÉKÉSCSABÁN
2010. oktĂłber 11.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete szeptember 23-án az Ibsen Ház - Békés Megyei Művészeti, Oktatási és Közművelődési Központ (www.ibsenhaz.hu) ünnepélyes megnyitása alkalmából szervezett Civil Szakmai Műhelyt Békéscsabán, az Állampolgári Részvétel Hete (ÁRH) jegyében.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT... hírek megyei civil eseményekről
2010. oktĂłber 11.

Műhelykonferencia

„Közösségfejlesztés új kihívásai” címmel tartott műhelykonferenciát a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete  Békéscsabán, a Szlovák Kultúra Házában 2010. szeptember 10-én.  A megjelent civil szervezetek képviselői elsőként Péterfi Ferenc előadását hallhatták a „Szomszédsági önkéntesek 60+” programról, mely Újbudán valósult meg.

Tovább...
 
SAJTÓTÜKÖR
2010. oktĂłber 11.

Az idén 833 millió forintot ajánlottak fel a dél-alföldiek

Hamarosan 833 millió forint összegű felajánlásról rendelkezik az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága. A régió területén lakóhellyel rendelkező magánszemélyek ugyanis ekkora összeget ajánlottak fel a személyi jövedelemadójukból, hogy azzal a civil szervezetek által folytatott közhasznú tevékenységeket támogassák.

Tovább...
 
BEMUTATKOZIK...
2010. oktĂłber 11.

KÖTEGYÁNI CIGÁNYOK INTEGRÁCIÓJÁT SEGÍTŐK EGYESÜLETE

Az egyesület 2010 januárjában alakult. A szervezet alapító tagjai részben romák, részben magyar származásúak.

Az egyesület célja:

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2010. oktĂłber 11.

A KÖZMŰVELŐDÉSI SZAKMAI KOLLÉGIUM PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA


A Közművelődési Szakmai Kollégium nyílt pályázatot hirdet a 2010-2011. évi szakmai tevékenységek fejlesztése és megújítása céljából az alábbi témakörökre:
1. olyan helyi, hagyományosan több éve megrendezésre kerülő, gyermek- és ifjúsági korosztály részvételével megvalósuló, amatőr művészeti közművelődési program támogatása, mely 2011. január 1- 2011. április 30. között kerül lebonyolításra (Altéma kódszáma: 2008)

Tovább...
 
MEGYEI RENDEZVÉNYEK
2010. oktĂłber 11.

„AUTIZMUS NAPJA”

Az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány célja életminőség-javító programok biztosítása a térségben élő autista gyermekek és családjuk számára. A Dél-alföldön szervezetünk nyújt a legtöbb autista ember részére segítő szolgáltatásokat.

Tovább...
 
KÉPZÉSEK
2010. oktĂłber 11.

Pályázatíró képzés

Az EUNET Európai Együttműködési Hálózatokért Alapítvány (felnőttképzési nyilvántartási szám: 00145-2010) és a Békés Városi Kulturális Központ Felnőttképzési Iroda 20 órás pályázatíró képzést szervez civil szervezetek vezetői, munkatársai, önkéntesei számára.

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2010. oktĂłber 11.

Év Fája

Az Ökotárs Alapítvány által meghirdetett Év Fája vetélkedőn egyedüli Békés megyei döntőbe jutott fa a dévaványai "makkfa".  E vetélkedő keretében olyan fát keresnek, amelyik a jelölőknek valamiért fontos: kapcsolódik hozzá egy helyi történet, találkozási pontot kínál – vagy bármilyen más szerepet tölt be az ott élők mindennapjaiban.

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2010. oktĂłber 11.

Bíró Endre: Hol tartunk?
A civil nonprofit szervezetek jogi szabályozásának problémái

 A B/5 formátumú, 90 oldalas könyvet civil szervezetek, könyvtárak, oktatási intézmények és információs hálózatok térítésmentesen igényelhetik a kiadó Jogismeret Alapítvány 1134 Budapest, Pattantyús u.11. szám alatti irodájában személyes átvétellel (telefonos időpont egyeztetés után: +36-1-787-4856) vagy felbélyegzett válaszboríték postai megküldésével.

Tovább...
 
IBSEN BÉRLETEK
2010. oktĂłber 11.

"A művészet magával az emberrel együtt született meg, éppen ezért úgy kell tekintenünk rá, mint alapvető szükségletünkre. Számomra még ma is az a természetes, kerek és egész világ, ahol az emberek énekelnek, táncolnak, verset írnak, verset mondanak, rajzolnak, festenek, gyöngyöt fűznek, fát faragnak – és nem csak pénzt olvasnak."

Véghelyi Balázs

Tovább...
 
Napraforgó 2010. október
2010. oktĂłber 11.

Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB