spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. szeptember
2010. szeptember
IBSEN Ház
2010. szeptember 19.

Multikulturális közösségi színtér nyitja meg hamarosan kapuit Békéscsabán: az IBSEN Ház – Békés Megyei Művészeti, Oktatási és Közművelődési Központ (www.ibsenhaz.hu). A Norvég Alap támogatásából és a Békés Megyei Önkormányzat saját erejéből megvalósuló beruházás eredményeként megszületett központ kiemelkedő szerepet vállal a megye értékeinek közvetítésében.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete (Békés Megyei Civil Szolgáltató Központ) szeptember 24-től az IBSEN Ház első emeletén található irodájában nyújtja a szolgáltatásait a civil szervezetek, közösségek, közművelődési intézmények számára.

Cím: Békéscsaba, Andrássy út 3.

Nyitvatartási idő: naponta 9.00 – 16.00 óra között

 
BÉKÉS MEGYEI CIVIL SZERVEZET VEZETŐK BENTLAKÁSOS NYÁRI MŰHELYE
2010. szeptember 19.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete szervezésében – a Békés Megyei Önkormányzat támogatásával - megvalósuló bentlakásos civil műhely idén augusztus 6-8. között zajlott Doboz-Szanazugban.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT... - HÍREK MEGYEI CIVIL ESEMÉNYEKRŐL
2010. szeptember 19.

Magyar – lengyel barátság

„Magyar – lengyel két jó barát együtt harcol, issza borát”. Ez a közmondás menyire aktuális, megtapasztaltuk a lengyelországi utazásunk során augusztus 10-16. között Lublinban. Az ott működő Lublini Magyar – Lengyel Társaság, Rokicki Tadeusz elnök vezetésével koordinálta a békéscsabai Magyar-Lengyel Baráti Kulturális Egyesület lengyelországi kirándulását.

Tovább...
 
SAJTÓTÜKÖR
2010. szeptember 19.

Tallózás a Békés Megyei Hírlap 2010. augusztus 21.-i számából:

Dévaványa

A Dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány egy pályázati program keretében konfliktuskezelő tréninget és esetmegbeszélő csoportot tartott a dévaványai és a füzesgyarmati szociális otthonban.

Tovább...
 
BEMUTATKOZIK... a Független Egyesület
2010. szeptember 19.

Egyesületünk, mint közhasznú civil szervezet 2005 novemberében alakult, a felmerülő helyi igények alapján.

Szolgáltatásaink:

- Prevenciós munkacsoport: 2010. májusában szervezetünk Békés megyében elsőként létrehozott egy prevenciós munkacsoportot. Az iskolai prevenciós órák megtartásán kívül fontosnak tartjuk, hogy a kollégák folyamatosan jelen legyenek az iskolában és segítsék a gyermekeket, fiatalokat, a szülőket és a pedagógusokat is a mindennapi életükben felmerülő szenvedélybetegségekkel kapcsolatos problémákban. Ezért fogadóórákat biztosítunk a szülőknek, részt veszünk a szülői értekezleteken. Több középiskolában kortárssegítő képzést is indítunk.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2010. szeptember 19.

A Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány pályázati felhívásai

A pályázat célja a szabadidősportban résztvevő, az A, B, C kategóriába tartozók rendszeres fizikai aktivitást igénylő, elsődlegesen életmód sportágakban folytatott szabadidős sporttevékenységének támogatása és a tevékenységi feltételek biztosítása az egészség megőrzéséért, valamint a testedzésben gazdagabb életmód kialakításáért és megtartásáért.

Tovább...
 
TEdd, hisz teHETED!
2010. szeptember 19.

2010. szeptember 20–26.

Az Állampolgári Részvétel Hete (ÁRH) Magyarország egyik legnagyobb civil eseménysorozata, amelyen több száz szervezet és intézmény, helyi, kistérségi, megyei esemény hívja fel a figyelmet az állampolgári részvétel és a helyi cselekvés fontosságára!

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2010. szeptember 19.

Tájékoztató a 2010. évi NCA pályázatok aktuális állapotáról

Az NCA illetékes kollégiumai döntöttek a 2010. évi pályázatokról, jelenleg zajlik a szerződéskötés – erről adunk részletes tájékoztatást.

Összesen 18.547 pályázat érkezett be eddig a 2010. évi NCA kiírásokra, ebből a Kollégiumok 11.063 működési és 956 szektorfejlesztési projektet támogattak, több mint 6 milliárd forint értékben. Az ESZA Nonprofit Kft. folyamatosan köti meg a támogatási szerződéseket a nyertes szervezetekkel, jelenleg az aláírt szerződések aránya a nyertes pályázatokhoz viszonyítva 38%-os.

Tovább...
 
MEGYEI PROGRAMOK
2010. szeptember 19.

Siketek Világnapja

Regionális rendezvény Békéscsabán

Időpontja: 2010. szeptember 18. (szombat) 10:00 óra

Helyszíne: Csaba Center földszint

Tovább...
 
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2010. szeptember 19.

Rajtunk múlik

Megjelent a Rajtunk múlik c. elektronikus könyv a Közösségi Kapcsolat Alapítvány gondozásában az Ökotárs Alapítvány és a Pályázatfigyelő támogatásával. A kiadvány a helyi cselekvésekhez kíván segítséget nyújtani, amit a pályázók is érdemes tanulmányozni a pályázatok előkészítéséhez, megírásához és lebonyolításához.

Tovább...
 
KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE BÉKÉS MEGYEI CIVIL SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT SZOLGÁLTATÁSA
2010. szeptember 19.

Információszolgáltatás, tanácsadás, non-profit szakkönyvtár, adatbázis használata az egyesületi iroda nyitvatartási idejében:

Hétfő – csütörtök: 9.00 – 16.00 óra

Péntek: 9.00 – 13.00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.

(2010.szeptember 24-től IBSEN Ház Békéscsaba, Andrássy u. 3.)

Tovább...
 
Napraforgó 2010. szeptember
2010. szeptember 14.

Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB