spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. március
2010. március
HÉTSZÍNVIRÁG - Színjátszás a mentálhigiénében
2010. március 10.

A békési székhelyű Mentálhigiénés Egyesület szociális szolgáltatás keretében végzi a pszichiátriai betegek és a szenvedély betegek közösségi ellátását, melynek egyik fő célja a kliensek készségfejlesztése. Ezen cél elérése érdekében 2007. novemberében színjátszó terápiás foglalkozásokat indítottunk klienseik számára, melynek kialakításánál fő szempont volt, hogy egészséges és mentális problémával élő emberek integrált csoportja alakulhasson ki.

Tovább...
 
TAN-FOLYAM
2010. március 10.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete – partnerségben a Csabai Szlovákok Szervezetével valamint az Álláskeresők Egyesületeinek Bács-Kiskun Megyei Szövetségével – a TÁMOP-5.5.3-08/02-2008-0011 azonosító számú, TAN-FOLYAM TANULÁS A FOLYAMATOS FEJLŐDÉSÉRT PROGRAM A BÉKÉS MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK FEJLESZTÉSÉÉRT című projektje vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Tovább...
 
Körös-sárréti Civil Stratégia készül...
2010. március 10.

Szövetségünk - az NCA támogatásával - folytatja a térségi civil stratégia megalkotását célzó rendezvénysorozatát. Programunk célja a Szeghalmi és Sarkadi kistérségek civil jövőképének megfogalmazása és az ahhoz vezető út kidolgozása, a Szövetség és partnereinek tevékenységével érintett 20 településen működő civil szervezetek, és véleményformáló személyiségek részvételével.

Eddig 108 fő vett részt a fórumokon, a közösségi beszélgetéseken. Célunk a helyi véleményformálók megtalálása és bevonása a tervező munkába. A településlátogatások alkalmával – közösségfejlesztő szakember közreműködésével – interjút készítünk a civil szervezetek vezetőivel, feltérképezzük a problémáikat és a lehetőségeiket, valamint az elképzeléseiket a jövőt illetően.

Tovább...
 
CIVIL HÍRHOZÓI HÁLÓZAT
2010. március 10.

Mint arról már hírt adtunk a Napraforgó februári számában, a Békés Megyei Hírlap – együttműködésben a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületével – civil hírhozói projektet indított el. A civil hírhozók bemutatása a Hírlapban február elsején vette kezdetét, azóta napi rendszerességgel ismerhetnek meg az olvasók egy-egy hírhozót. Összeállításunkban az elmúlt időszakban a lapban szereplő civil szakemberek elérhetőségét találják meg, azzal a szándékkal, hogy Önök – Napraforgó Olvasók - is megosszák a számukra legfontosabb eseményeket, információkat a közelükben élő hírhozóval , aki ezt továbbítja a Hírlap felé.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT...
2010. március 09.

tallózás a megyei sajtóból

Pályázatíróval segít a civileknek Lökösháza

Hivatásos pályázatírót alkalmaz a lökösházi önkormányzat, hogy ezzel is segítsen az általánosan romló pénzügyi helyzetben a helyi civileknek. Dr. Tarr Lajos polgármester elmondta, a megszorítások miatt csökken az önkormányzat által nyújtott támogatás a civilek számára. A hiány ellensúlyozására alkalmazzák a településen a pályázatírót, aki segít a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) és a megyei civil alaphoz benyújtandó pályázatok elkészítésében.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2010. március 09.

BÉKÉS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KOMPLEX CIVIL PÁLYÁZATA 2010-ES ÉVRE

A Békés Megyei Önkormányzat pályázatot hirdet Békés megyében működő közoktatási intézmények, egyházak, bejegyzett civil szervezetek, 5000 fő alatti lélekszámú települési önkormányzatok, kisebbségi önkormányzatok számára a Békés megyei kulturális élet élénkítésére és a nyertes pályázók kultúrához való könnyebb hozzáférése érdekében (A pályázat kódja: BMÖ/KSZ/2010)

Tovább...
 
HÍREK, INFORMÁCIÓK
2010. március 09.

Tempus Közalapítvány - partnerkereső felület

A Tempus Közalapítvány Tudásmenedzsment egységének honlapján kifejlesztettünk egy partnerkereső funkciót, mely az alábbi linken elérhető:

http://www.oktataskepzes.tka.hu/partnerkereso.php?subMenuId=898

Tovább...
 
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK
2010. március 09.

MEGHÍVÓ „CIVILEK NAPJA BÉKÉS MEGYÉBEN” előadássorozatra

2010. februárjában indult a Civilek Napja előadássorozat, melyet a Békés Park Természetvédelmi és Szabadidőpark Alapítvány tart Gyulán, a Gyulai Civil Szervezetek Székházában, non-profit szervezeteknek, egyesületeknek, közösségeknek a Békés Megyei Önkormányzat támogatásával.

A Békés Park Alapítvány 2007-ben jött létre, abból a célból, hogy a békés megyei civil társadalmat és a környezettudatos életkörülményeket erősítse. A jelen célok megvalósítása érdekében kíván a civil élet vérkeringésében nagyobb szerepet vállalni. Ennek részeként szervezzük komplex programsorozatunkat, kiváló előadókkal.

Tovább...
 
KIADVÁNY
2010. március 09.

Megjelent a ProHáló érték, a proHáló időszaki kiadványa

Ízelítő a civil szakmai lap februári számából:
A proHáló hálózat 2009.évi tevékenységének értékelése (Groskáné Piránszki Irén)

Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB