spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. február
2010. február
KEZDŐ LÉPÉSEK...
2010. február 15.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete munkatársaiként az elmúlt időszakban három újonnan alakult civil szervezetet látogattunk meg, a Békés Megyei Önkormányzat támogatásával megvalósuló pályázati program keretében.  A látogatás elsődleges célja a szervezetek helyzetének, erőforrásainak feltárása és azoknak a fejlesztési alternatíváknak az átgondolása, amelyek elősegíthetik az újonnan alakult közösségek „beindulását”, önálló működését. Elsőként Mezőberényben jártunk a Nagycsaládosok Egyesületénél, ahol interjút készítettünk az egyesület vezetőivel. A beszélgetés során kiderült, hogy a szervezetnél elsősorban a tagság aktivizálására, a közösségi élet erősítésére van szükség. Ennek érdekében megállapodtunk 4 közösségfejlesztő, csapatépítő program megvalósításáról. A szervezeten belüli együttműködéseket segítő módszerek elsajátítására szolgáló tréninget januárban tartottuk meg. Az egyesület áprilisban ünnepli egy éves születésnapját, a rendezvény forgatókönyvét közösen készítjük el. A továbbiakban - igény szerint- vezetői megbeszéléseken veszünk részt, amelynek alapján újra áttekintjük a lehetséges feladatokat, pályázati, kapcsolat-felvételi lehetőségeket.

Tovább...
 
EZ TÖRTÉNT
2010. február 15.

Civil hírhozó projekt

A Békés Megyei Hírlap – partnerségben a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületével- 2010. január 18-án tájékoztatót tartott a megyében működő civil szervezetek megjelent képviselőinek a Civil Hírhozó projektről. Pocsaji Richárd, felelős szerkesztő vázolta a projekt célját, azaz hogy a civil hírhozók információkat jutassanak el a lap munkatársai számára, akik ezekből az információkból híreket készítenek.

Tovább...
 
RENDEZVÉNYEK
2010. február 15.

a fogyatékossággal élő emberek kirekesztése ellen az európai évben 2010.

KONFERENCIA

Időpont: 2010. február  16. 10.00 óra
Helyszín: Civil Szervezetek Háza (5600 Békéscsaba, Árpád sor 2/7.)

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2010. február 15.

Az NCA Dél-alföldi Regionális Kollégiuma pályázatot hirdet civil szervezetek működésének támogatására (Pályázat kódja: NCA-DA-10)

1.       A pályázat célja

A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja a civil szervezetek működéséhez való hozzájárulás, a projekteket- és szervezeteket megalapozó, kiszolgáló, fejlesztő és adminisztráló, a törvényeknek való megfelelést segítő és a szervezet cél szerinti tevékenységek érdekében felmerült kiadások támogatása.

Tovább...
 
HÍREK, INFORMÁCIÓK
2010. február 15.

Adatfrissítés!

Felhívjuk a civil szervezetek figyelmét, hogy ne felejtsék el frissíteni az adhat.hu, vagy a nonprofit.hu oldalon adatlapjukat, hiszen kezdődik az adóbevallás és az 1% felajánlásának időszaka! A NIOK Alapítvány idén is kampányolni fog az 1%-os adományozás népszerűsítéséért, és működteti szolgáltatásait, ad információkat az adófizetőknek.

Tovább...
 
KIADVÁNY
2010. február 15.

Megjelent a proHáló Hálózat Civil Műhely Kötetek sorozatának legújabb kiadványa

 

A Nonprofit Címtár- Hálózatok és együttműködések a harmadik szektorban  2009 című kötet, mely A proHáló hálózat szellemi műhelyében készült,  a  nonprofit szakmai sorozat 3. kiadványa. Az anyaggyűjtésben a proHáló hálózat tagszervezeteinek munkatársai vettek részt.

Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB