spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2009. november
2009. november
Közösségfejlesztők látogatása Végegyházán
2009. november 11.

„Mindenki tudja, hogy az ember nem önmagáért csinálja, hanem a faluért!”

A Végegyházi Barangoló Közhasznú Egyesület tagjai látták vendégül a Közösségi Kezdeményezéseket Támogató Szakmai Hálózat program Békés megyei műhelyének tagjait 2009. október 30-án Végegyházán. A látogatás célja az volt, hogy a résztvevők megismerjék a Végegyházán sikeresen zajló közösségfejlesztő folyamatokat, és választ kapjanak arra a kérdésre: hogyan valósíthatnak meg egy kistelepülés civil szervezeteinek lelkes tagjai az egész települést megmozgató programokat. A több, mint két éve bejegyzésre került Barangoló Egyesület számos eseményt szervezett a lakosság számára: a „Miénk itt a tér” programban faluszépítés, takarítás, faültetés történt, a „Kézműves Kör” pályázati támogatások bevonásával biztosít elfoglaltságot a tagjainak, a drogprevenciós pályázat segítségével kiállítást és előadásokat szerveztek az ifjúság számára.

Tovább...
 
TAN-FOLYAM
2009. november 11.

TAN-FOLYAM

TANULÁS A FOLYAMATOS FEJLŐDÉSÉRT  PROGRAM A BÉKÉS MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK FEJLESZTÉSÉÉRT

TÁMOP-5.5.3-08/02-2008-0011.

A TAN-FOLYAM program hírei

Tovább...
 
Tisztelt Civil szervezeti vezetők! Tisztelt Önkéntesek!
2009. november 11.

Az Önkéntesek Európai Évére készülve a Szociális és Munkügyi Minisztérium megbízásával és támogatásával országos önkéntes kutatást végzünk 2009. október 15.e és november 20.a között. A kutatás egyik célja, hogy felmérjük az önkéntesek általános jellemzőit és azt, hogy miért lesznek önkéntesek egy egyesületnél, vagy alapítványnál vagy más nonprofit szervezetnél.

Tovább...
 
SAJTÓTÜKÖR
2009. november 11.

Alapítványokat támogat Békés megye

Aláírták hétfőn Békéscsabán azokat a támogatási szerződéseket, amelyek értelmében 36 megyei alapítvány, összesen 17 millió 250 ezer forint támogatásban részesült a Békés Megyei Önkormányzat jóvoltából. A támogatás célja, hogy elősegítsék az alapítványok működését forrás biztosításával. Az egyszeri támogatás a civil szervezetekkel való együttműködést is elősegíti a kötelező feladatok ellátása érdekében. A támogatott alapítványok között több oktatási, kulturális és sport alapítvány is található.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2009. november 11.

Hétszínvirág-Tüskevár Szolgáltató Nonprofit Közhasznú BT. pályázatot hirdet kedvezményes nyári táborozásra, osztálykirándulásra

A pályázat célja: Szünidei táborok, osztálykirándulások támogatása, amelyek hozzájárulnak a gyermekek és fiatalok közösségi élményeinek kialakításához, lehetővé teszik a szabadidő aktív eltöltését, kulturális-, természeti értékeink megismerését, valamint egészséges életmódra nevelnek.

Tovább...
 
RENDEZVÉNYEK
2009. november 11.

A Civil Szervezetek Szövetsége tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves Családját a   X. Civil Kulturális Börzére

Időpont:  2009. november 13-14. (péntek, szombat)

Helyszín:Ifjúsági HáZ   5600 Békéscsaba, Derkovits sor 1.

A rendezvényen a részvétel INGYENES!

A programra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tovább...
 
KÉPZÉS
2009. november 11.

MEGHÍVÓ

A Tempus Közalapítvány ezúton hívja meg Önt Pályázati lehetőségekkel a partnerségekért című az egész életen át tartó tanulást (LLL) elősegítő regionális hálózatépítő tréningjére, a Szlovák Kultúra Házába.  (Békéscsaba, Kossuth tér 10.)

Időpont: 2009. november 25. 

Tovább...
 
HÍREK, INFORMÁCIÓK
2009. november 11.

Törvényjavaslat az alapítványok elektronikus nyilvántartásáról, valamint a nyilvántartásból történő adatszolgáltatásról

A 3. §-hoz 

E § szerint az alapítvány nyilvántartásba vétel iránti kérelmét benyújtó személy dönthet arról, hogy a nyilvántartásba vétel iránti kérelmet, valamint a kérelem mellékleteiként benyújtott okiratok mindegyikét egységesen papír alapon vagy elektronikus úton nyújtja be.

Tovább...
 
Kiadvány
2009. november 11.

Megjelent a Fiatalok társadalmi részvétele kiadvány

A Mobilitás Ifjúsági Hét keretein belül megrendezésre került Önkormányzati – Ifjúsági  Munka Szótár címet viselő Konferencián és az I. Ifjúságszakmai Könyvnapokon került bevezetésre a a Bánszegi Zsuzsa által írt és szerkesztett Fiatalok társadalmi részvétele kiadvány.

Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB