spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2009. december
2009. december
JUHÁSZ GYULA: Karácsony felé
2009. december 09.

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánnak minden kedves Olvasónak a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének tagjai és munkatársai!

 
Civil szakmai műhely
2009. december 09.

A Kötegyáni Baráti Kör és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete civil szakmai műhelyt szervezett 2009. december 1-én Kötegyánban. A civil szervezetek vezetőinek, tagjainak elsőként Petényi Roland, a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Közalapítvány (BMVA) projektmenedzsere tartott előadást. Ismertette a BMVA  tevékenységi körét, szólt a Mikrohitel Programról, említést tett a Kisvállakozói hitelről, de a legfajsúlyosabb téma  a civil szervezeteket érintő hitellehetőség volt.

Tovább...
 
Közösségfejlesztők műhelye
2009. december 09.

A Közösségi Önsegítő Rendszerekről (KÖR) tartott előadást 2009. november 30-án Tóth Miklós, a KÖRös KÖR szervezője Békéscsabán, a Szlovák Kultúra Házában a Közösségi Kezdeményezéseket Támogató Szakmai Hálózat (KÖZTÁMHÁLÓ) résztvevőinek. Az előadásból kiderült, hogy a KÖR (vagyis Közösségi Önsegítő Rendszer) azoknak az embereknek a csoportja, akik egy térségben, vagy településen a saját felajánlásaikat és szükségleteiket pénz nélkül (nem jövedelemszerzés céljából) cserélik.

Tovább...
 
Új programok a Körös-sárréti civilekért!
2009. december 09.

A Körös-sárréti Civil Szervezetek Szövetsége bejegyzett egyesületként 2006 óta működik a Civil Műhely jogutódjaként, 5 település 18 tagszervezetét fogja össze. Célkitűzésünk a Körös-sárréti mikro-régióban a civil szervezetek működésének, tevékenységének segítése, a közöttük lévő együttműködés kialakítása, a mikro-régiós civil érdekképviselet megvalósítása.

Tovább...
 
Pályázati lehetőségekkel a partnerségekért
2009. december 09.

A Tempus Közalapítvány – partnerségben a Békés megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Irodájával és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületével  –  november 25-én Pályázati lehetőségekkel a partnerségekért címmel,  hálózatépítő tréningre invitálta a felnőttképzésben érintett hivatásos  szakembereket és önkénteseket  a Szlovák Kultúra Házába.

Tovább...
 
PÁLYÁZATOK
2009. december 09.

Tempus Közalapítvány pályázati felhívásai

Grundtvig hálózatok- Széles körű partnerség, a legjobb gyakorlatok Európában

A hálózatok célja az újszerű módszerek és jó példák európai szintű értékelése és terjesztése. A hálózatoknak proaktív szerepet kell játszaniuk az ugyanazon  a  területen vagy témában tevékenykedő Grundtvig projektek közötti szinergia és az együttműködés növelésében, valamint eredményeik terjesztésében.  Az Európai Bizottság egy adott témakörben egynél  több  hálózatot  nem  támogat.

Tovább...
 
RENDEZVÉNY
2009. december 09.

II. Gyulai Méz-és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál - 2009. december 11-13.

Három nap, amikor minden a mézről szól!

Egy teljes hétvégén át több helyszínen csábítják az élvezetek: cukrászati, méz, mézeskalács, méhészeti kiállítás és vásár.  A kicsiket kézműves programok, kóstolás, adventi készülődés és műsorok várják, de fáklyás felvonulás, hangulatos gálaműsor és Luca-napi meglepetés is színesíti a programot.

Szakmai előadásainkon kedvet kaphat a méhészet csínját-bínját kitanulni, és naprakész információkat is szerezhet.

Tovább...
 
KÉPZÉS
2009. december 09.

Civil Kollégium kurzuskínálata

2010. január 15-17.: Hogyan szervezzünk és működtessünk civil szervezetet?

Civil szervezetek alakulása, gazdálkodása, szervezeti működésük, a menedzsment munka,

szakmai tevékenység, partnerség, a forrásteremtés lehetőségei, stratégiakészítés,  jó példák és tanulságos esetek megismerése.

Tovább...
 
JÓ TUDNI!
2009. december 09.

NONPROFIT HITEL

A program célja, hogy azok a civil szervezetek akik nem juthatnak banki hitelhez,bebizonyíthatják, hogy a tevékenységük és céljaik sajátosságaihoz igazodó bírálati rendszerrel hitelképesek és partnerek lehetnek a bankok számára.

Tovább...
 
HÍREK, INFORMÁCIÓK
2009. december 09.

Együtt a társadalomért

Elsősorban az idősek társadalmi jól-létét kívánja elősegíteni az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az Informatikai és Könyvtári Szövetség között nemrég aláírt megállapodás. Ebben az érintett könyvtárak azt vállalják, hogy az Országgyűlés által 2009. október 2-án elfogadott Idősügyi Nemzeti Stratégia célkitűzéseit szem előtt tartva különböző szolgáltatásokkal segítik elő az időskorúakat.

Tovább...
 
KIADVÁNY
2009. december 09.

Békés Megyei Foglalkozatási Paktum

Jó gyakorlatok – Projektgyűjtemény

A kiadvány a Paktum-partnerek által megvalósított vagy megvalósítási szakaszban lévő programokat mutatja be, amelyek foglalkoztatási szempontból leginkább szolgálják a stratégia megvalósulását. Rövid leírásokat tartalmaz, melyek a figyelemfelkeltést helyezik előtérbe és ötletként szolgálhatnak. Egy olyan projektgyűjtemény mappa, amely további projektekkel bővíthető, ezért korlátlan ideig felhasználható.

Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB